Zrenjanin: "Rubikon Shipping Company" novi vlasnik brodogradilišta "Begej"

"Rubikon Shipping Company" iz Beograda novi je vlasnik imovine brodogradilišta "Begej" u stečaju.

Zrenjanin.com prenosi da je najavljeno da novi vlasnici imaju ambiciozne planove.

"Odbor poverilaca brodogradilišta "Begej" u stečaju prihvatio je ponudu "Rubikon Shipping Company", u iznosu od 96 miliona dinara. Podsećamo da je prva prodaja neposrednom pogodbom uz javno prikupljanje ponuda i uz mogućnost poboljšanja ponude održana 14. septembra, kao i da je tada bio ponuđen iznos od 21 milion dinara. "Rubikon Shipping Company" neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a oprema se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje. Sledstveno navedenom, novi vlasnik imovine brodogradilišta "Begej" u stečaju će najpre investirati sredstva kako bi se omogućilo potpuno korišćenje kapaciteta u skladu sa namenom. Planirano je da, najpre, bude zaposleno 75 radnika, a u narednoj fazi još 75, u roku od godinu dana”, saopštili su novi vlasnici brodogradilišta.

Iz “Rubikon šipinga” ističu da primarni motiv kupovine brodogradilišta “Begej” u stečaju proizilazi iz prirode poslovne delatnosti beogradskog kupca.

"Reč je o regionalnom lideru u rečnom transportu koji je specijalizovan za bezbedni i pouzdani prevoz hemikalija i naftnih derivata. Dugogodišnje iskustvo i rezultati poslovanja su doprineli da "Rubikon Shipping Company" zavredi status poželjnog prevoznika velikih naftnih kompanija, rafinerija i trgovaca (OMV, MOL, NIS i drugi). U planu je da upravo brodogradilište "Begej" bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže "Rubikon Shipping Company", koji je osnovan 2007. godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila koja su kapaciteta 25.990 tona. Posluje u brojnim evropskim državama (Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Austrija, Nemačka, Holandija, Belgija i druge). U svom poslovanju uvažava sve standarde i zakone Evropske unije. U 2015. godini kompanija je transportovala 679.000 tona naftnih derivata", navodi se u saopštenju ove kompanije.

  • /

    03.10.2016 22:59
    /
    ime kompaniej bas ne uleva nadu
  • Zivan

    03.10.2016 10:29
    Ovo bi mogao biti put ka rešenju problema i revitalizaciji nekada uglednog brodograditeljskog preduzeća...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.