Sombor: Krajem godine počinje izgradnja Kapitol parka

Izgradnja tržnog centra "Kapitol park Sombor" na placu kod autobuske stanice na kojem je nekada bila fabrika "Bane" mogla bi da počne već tokom novembra.

Grad Sombor je pre izvesnog vremena oko parcele predviđene za Kapitol park Sombor izgradio atmosfersku kanalizaciju, a pre nekoliko meseci porušeni su i objekti nekadašnje fabrike. Tako je dobijen prostor od 2,4 hektara, koji je sada podeljen na tri parcele.

Vlasnik dve parcele je beogradsko preduzeće "SBCP projekt" d.o.o, dok je treća parcela u vlasništvu "Lesnina XXXL" d.o.o. Prema dostupnim informacijama, na jednoj od parcela u vlasništvu "SBCP projekt" biće izgrađen objekat za "Lidl", a na drugoj će biti građen dugo najavljivani tržni centar.

Za jednu od parcela u vlasništvu beogradskog preduzeća Gradska uprava Grada Sombora, odnosno Odeljenje za komunalne poslove, izdalo je rešenje o građevinskoj dozvoli iz koje se vidi da će biti sagrađena dva objekta. U jednom će biti šest zasebnih prodajnih jedinica, a u drugom četiri.

"Za sada su potpisani ugovori sa "Takko" i "Deichmann", a u toku su i finalni pregovori sa internacionalnim modnim brendom i drogerijom za preostale lokale", navodi se na sajtu britanskog investitora "Poseidon Group".

"Lidl" je pre izvesnog vremena objavio oglas za prijem zaposlenih u nekoliko gradova u Srbiji, među kojima je bio i Sombor, podseća SOinfo. Konkurs je okončan, odabrane kandidate očekuje devetomesečna obuka, pa se očekuje da će za početak u somborskom "Lidlu" biti zaposleno oko deset osoba.

Nakon izgradnje ostalih objekata u "Kapitol parku Sombor" očekuje se zapošljavanje još nekoliko desetina ljudi, mahom u trgovini i na održavanju objekata.

  • alalažu

    05.03.2017 17:21
    Kolariću paniću
    Ma kad je već bio konkurs za Lidl? Jel nam trebaju članske karte SNS-a? Nema tamo ništa. pa gledam svaki dan. Sram vas bilo.
  • Kaligula

    25.10.2016 16:56
    Ja se iz naslova odusevio kako ce da grade park. Izgleda da danas umesto parka mozete dobiti samo jos trznih centara ili baletskih skola??

    Jer. Ovaj narod ima toliko abnormalno para da samo ceka shopping ili da da decu na neko profitabilno zanimanje - tipa balerine...

    Po broju zaposlenih cini mi se da ce biti jad i beda ko onaj u Zrenjaninu. A po brendovima koji su kanalizacija - sa kojima su potpisali ugovor... Sta god...
  • Паметном довољно

    25.10.2016 07:40
    Рушимо фабрике да би градили тржне центре!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".