Troje poginulih u požaru u nelegalnom domu za stare, dvoje uhapšeno

Uhapšene su dve osobe zbog požara u neprijavljenom staračkom domu u Pančevu, u kojem su rano jutros poginule tri osobe, a 11 je povređeno.

Policija je saopštila da je uhapsila Lj.M. organizatorku neprijavljenog staračkog doma. Kako se navodi, ona je uhapšena zbog sumnje da je počinila teško delo protiv opšte sigurnosti.

Uhapšen je i S.S. koji je, kako se navodi, izdavao prostorije za nelegani starački dom.

Požar je izbio jutros u 4.50h u stambenoj zgradi u ulici Svetog Save 60, a u gašenju vatre učestvovalo je sedam vatrogasaca sa tri vozila.

Kako se saznaje, najverovatnije se zapalio krevet u jednom stanu, a vatra se proširila na još jedan. Prema nezvaničnim informacijama, poginule su dve žene i jedan muškarac, a u tom stanu su se, u trenutku tragedije, nalazile još četiri osobe. 

 

Povređeni su prevezeni u pančevačku bolnicu, odakle su tri osobe poslate u Beograd - dvoje na VMA, zbog trovanja ugljen-monoksidom, a jedna baka u Zvečansku zbog teže opekotine na desnoj strani tela.

"Osmoro koji su zbrinuti kod nas su stabilno i ne očekujemo pogoršanje njihovog zdravstvenog stanja", rekao je direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka.

Uzroci ove nesreće biće utvrđeni po završetku uviđaja.

  • Čučuk Stana

    30.10.2016 08:06
    Zanima me zna li neko košta smeštaj u ovom domu?
  • Mad Max

    30.10.2016 06:27
    Kad 60% penzionera prima 13-15000d, a država propisuje 40000d mesečno za smeštaj u certifikovanom staračkom domu, ali samo za pokretne nije ni čudo što svi idu na rad na crno.Za sve je kriv julin i ovi što smanjuju penzije.Više imaju socijalni slučajevi koji nisu dali državi skrjani dinar i nisu radili 5minuta u životu od onih koji rade 40g i danas idu u penzije od 19000d.Najnoviji podatak je da u Vojvodini ima 30% siromašnih jer Beogradu preliva BDP i dižu plate administraciji.
  • saramakas

    29.10.2016 13:16
    "Uhapšen je i S.S. koji je, kako se navodi, izdavao prostorije za nelegani starački dom."
    Ne znam zasto je on uhapsen. To ima smisla jedino ako je, po nekom osnovu, nelegalno izdao taj prostor. Ovako, on moze, a verujem i da hoce, da tvrdi da se njega ne tice za sta LJ.M. koristi taj prostor, sve dok mu redovno placa kiriju, te da za nelegalni staracki dom nije ni znao, a tuzilac neka izvoli dokazati suprotno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.