FOTO: Oduzeta tri medveda, traga se za jaguarom i majmunom

Pokrajinska Inspekcija za zaštitu životne sredine saopštila je da je u Srbobranu oduzela tri odrasla medveda koje je u neprikladnim uslovima držao meštanin.

Oduzeta su dva mrka medveda i jedan hibrid mrkog i polarnog medveda. Te vrste medveda zaštićene su Konvencijom o međunarodnom prometu ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) čiji je potpisnik Srbija.

Medvedi su pronađeni zatočeni u malim neuslovnim kavezima, sa vidnim ranama po telu, navodi pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine Dušan Pajkić.

Životinje su privremeno zbrinute u zoološke vrtove na Paliću i Beogradu, do okončanja procedure njihovog trajnog zbrinjavanja u specijalizovana prihvatilišta u Nemačkoj i Bugarskoj.

Pored toga pokrenut je postupak oduzimanja i jednog jaguara i jednog makaki majmuna koji su takođe držani u neprikladnim uslovima, a koje je vlasnik sklonio na nepoznatu lokaciju pre dolaska inspektora. Nadležni će nastaviti potragu za ovim životinjama.

  • Sale

    04.11.2016 18:49
    dokle?
    Nije ovo prvi put da doticnom beze zivotinje, bilo je interesantno kad su se lame razbezale po selu pa potom puma a sad i ovo, jel treba da se desi nesto strasno da bi neko reagovao ili preduzeo?
  • Majmun

    04.11.2016 10:06
    Ljudi, dajte jauguaru mesa! Ovo već nema smisla, mnogo me mrko gleda...
    Ja mogu da živim na hlebu i vodi - li ovaj izgleda ne ume!
  • Boro Čorbo

    04.11.2016 09:04
    predlog džaba
    Treba pogledati oo bemwejima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.