Za 12 godina treba da uklonimo 600 deponija u Vojvodini

Oko 600 divljih deponija locirano je u Vojvodini, od kojih je 250 velikih divljih deponija.
Zbog toga je rebalansom budžeta Pokrajine nedavno izdvojeno oko osam miliona dinara za sanaciju divljhi deponija u Vojvodini, a novac je podeljen opštinama koje će se u narednim periodima boriti protiv ovakvog vida zagađivanja životne sredine. Ovo je bitno jer, naglašava pokrajinski sekretar za urbanizam Vladimir Galić, pre otvaranja poglavlja 27 u pregovorima o pristupu Evropskoj uniji, sve deponije moraju biti uklonjene.
 
"Naša obaveza je da do 2028. godine uklonimo svih 600 divljih deponija. Međutim, problem je što vi uklonite jednu deponiju, a za godinu dana se ona opet stvori i ponovo plaćate uklanjanje na istoj lokaciji", navodi Galić i dodaje da će se zbog toga najverovatnije izdvojiti i novac za monitoring "glavnih žarišta" divljih deponija.
 
Konkursom je Irig dobio 500.000 dinara, Bečej milion i po, Kikinda 900.000, Novi Bečej milion, Senta 900.000, Sremski Karlovci 700.000, Čoka 900.000 i Novi Kneževac milion dinara.
 
Galić naglašava da u prethodnom periodu Pokrajina nije ni dinar izdvojila za sanaciju divljih deponija.
 
Podsetimo, nedavno su građani okupljeni oko platforme Fruškać krenuli u borbu protiv divljih deponija. Napravljen je sajt preko kog će građani moći da šalju informacije o kritičnim tačkama na kojima nesavesni građani ostavljaju smeće. Više o tome čitajte OVDE.
 
Takođe, u nastajanju je i velika divlja deponija na Temerinskom putu u Novom Sadu. O tome čitajte OVDE
 
Kako se Novi Sad (ne) bori sa malim deponijama smeća na brojnim lokacijama pogledajte u našoj priči OVDE.
  • Kaligula

    10.11.2016 18:33
    Ovde komunalna i zimi nekako pronalazi lubenice dok saobracajci apse zenu zbog guma. Dok se sve ne rasturi pomoci tu nema...
  • Perica

    10.11.2016 16:01
    #####
    Više DEPONIJA nego Gradova,gradića,sela....zajedno u Vojvodini!?
  • Norma Lan

    10.11.2016 15:59
    Obrnuto
    A da probate da postavite stvar na noge, a ne na du*e?
    1. Da se prvo, obavezno u određeni dan u nedelji, postave kontejneri za krupni otpad u svim MZ!
    2. Da se snizi cena najma tog kontejnera građanima!
    3. Da se komunalci iz kafića presele u kontrolu "poznatih" mesta
    4. Da se povećaju kazne za neodgovorne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.