Odžaci: Pravnica Centra za socijalni rad tvrdi da joj je namešten otkaz

Zbog najavljenog otkaza, obrazloženog racionalizacijom radnih mesta, a ubeđena da je o njoj reč, pravnica u Centru za socijalni rad u Odžacima Tamara Šušnjić završila je na odeljenju neuropsihijatrije bolnice u Somboru.
Istovremeno, Šušnjićeva je jedina diplomirana pravnica u odžačkom CSR, koja je za izuzetno dobar rad dobila pohvale Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Ona je i samohrana majka 14-godišnje devojčice, ali će uprkos tome po drugi put u ovoj ustanovi biti otpuštena. 
 
Šušnjićeva tvrdi da je otkaz vrhunac mobinga kojem je bila izložena na poslovima pravno-porodične zaštite u CSR.
 
"Na oglasnoj tabli 7. oktobra ove godine osvanulo je obaveštenje da se ukida radno mesto pravnika na upravno-pravnim poslovima, koje se finansira iz opštinskog budžeta. Nije pomenuto moje ime, ali je jasno da sam ja predviđena za otpuštanje, jer na ostala dva mesta, koja finansira lokalna samouprava, rade vozač (koji je ujedno i administrativni radnik) i savetnica za socijalnu zaštitu. Rešenje o otkazu već bi mi bilo uručeno da se istog dana zbog stresa nisam obratila lekaru, a od 1. novembra sam zbrinuta u bolnici, pošto mi se stanje pogoršalo", iznosi ova pravnica.
 
U Centru za socijalni rad u Odžacima 11 radnih mesta finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a tri opština. Šušnjićeva napominje da je od nje traženo da napiše zahtev za finansiranje svog radnog mesta iz republičkog budžeta, ali da taj dopis nikad nije upućen resovnom ministarstvu.
 
"Spremljen je otkaz meni, koja imam položen i državni ispit, a zadržana će biti službenica sa višom školom. Direktor je bio obavezan da pre odluke o tome ko će izgubiti posao sprovede anketu među zaposlenima, da ponudi odlazak u penziju, ili sporazumni raskid radnog odnosa uz otpremninu", iznosi stav Šušnjićeva.
 
Ona je od 2012. do 2014. godine radila neprekidno u CSR na određeno vreme, čime je stekla pravo na stalan radni odnos, što joj nije bilo priznato, pa je dobila otkaz, ali je sudskim rešenjem vraćena na posao. Ona tvrdi da je sve vreme bila izložena mobingu, kroz okrivljavanja, pretnje otkazom, smanjivanje godišnjeg odmora, neplaćanje odlazaka na seminare i uskraćivanje prevoza do suda u Somboru, gde je zastupala firmu, pa je morala da putuje o svom trošku.
 
Direktor: Mobinga nije bilo
 
Direktor Centra za socijalni rad Dragan Kovačević objašnjava da je na osnovu Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, skupština opštine, kao i osnivač Centra, doneo odluku o višku jednog zaposlenog u ovoj ustanovi.
 
"Postupak je u toku i ne želim da prejudiciram ko će od radnika biti višak. Odgovorno tvrdim da nije bilo aspolutno nikakvog mobinga ni prema jednom zaposlenom u CSR", rekao je za "Novosti" Kovačević.
  • dobrotvorka

    15.11.2016 20:00
    SRAMOTA!
    Baš me zanima jel nam naš "dragi" premijer ponosan na postignut "uspeh" i na pravdu na koju se pozivao? A NOVA RADNA MESTA? NIJE U STANJU NI STARA DA SAČUVA!
  • Zoran

    15.11.2016 12:35
    Direktore, pazi da ti neverujemo.
  • Inspektor Višekruna

    15.11.2016 11:36
    Očigledno
    Nije član stranke.
    Barem ne one prave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.