Televizija VK iz Kikinde prestala sa emitovanjem programa

Televizija VK iz Kikinde juče je, nakon 16 godina rada, prestala sa emitovanjem programa, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.
Kako navode osnivač TV VK Zoran Milešević i glavna i odgovorna urednica Dijana Subotički Miletić, Regulatornom telu za elektronske medije vratili su dozvolu za emitovanje dobijenu ove godine, koja je važila do juna 2024.
 
"Pritisci koje trpi TV VK postali su nepodnošljivi za funkcionisanje kuće koja se ponaša kao regionalni javni servis i neguje istraživačko novinarstvo. Sve strukture javnih vlasti u Kikindi rade netransparentno i kriju informacije od javnog značaja. Odbijamo da postanemo SNS informativni servis ili televizija koja će plasirati hvalospeve o vlasti bez provera činjenica o radu bilo kog organa ili insitucije", kažu Milešević i Subotički.
 
Oni su istakli i da "gradska vlast u Kikindi odobrava višemilionske svote podobnim medijima dok odbija da podrži projekte od javnog interesa, pa tako VK TV ubira 0 dinara iz budžeta Grada Kikinde".
 
Kako dodaje Dijana Subotički Miletić, redakcija se trudi da sačuva regionalni VK radio koji postoji od juna 1997. godine i koji je "sve ovo vreme zadržao epitet slobodnog medija", kao i VK portal, koji je najmlađi medij u okviru VK redakcije.
  • Zivan

    17.11.2016 21:06
    Bio je mezimac DS i nije čudo što nakon kraha ove stranke, nedavno i na pokrajinskom nivou, nema ni podrške, ni znanja da opstane...
  • Kolerasin

    17.11.2016 20:18
    Šab me gabri
    Kad ne znaju da ekonomski prežive propadaju. Barem će moći opremu i nekretnine da utope ako nisu u minusu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.