Pokrajina ponovo povećala broj zaposlenih na direktnom budžetu

Pokrajinska vlada ponovo je povećala broj zaposlenih na neodređeno vreme u organima koji su direktni budžetski korisnici, tri meseca nakon poslednje izmene.
Ovo je treće povećanje broja radnih mesta na određenim pozicijama poslednjih meseci. Poslednja izmena bila je u Pokrajinskoj uredbi o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu APV za 2015. godinu iz avgusta. Prethodno se cifra menjala početkom jula.
 
S obzirom na to da Pokrajinska vlada mora da održava maksimalan broj zaposlenih na 4.596, povećanje broja radnih mesta na jednoj poziciji radi se smanjenjem broja radnih mesta na drugim pozicijama. Tako će u ustanovama koje su direktni budžetski korisnici sedeti 1.087 umesto 1.084 osobe, a do povećanja je došlo u Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku - moći će da se zaposli maksimalno 41 umesto 38 radnika.
 
Smanjen je broj zaposlenih u organima koji su indirektni budžetski korisnici sa 1.058 na 1.053, a do izmene je došlo u Srpskom narodnom pozorištu (broj smanjen sa 537 na 535), Narodnom pozorištu u Subotici (sa 85 smanjeno na 83), Pedagoškom muzeju Vojvodine (povećano sa osam na devet), Pedagoškom zavodu za zaštitu prirode (smanjeno sa 45 na 44), Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta (povećano sa 32 na 33), kao i u Edukativnom centru za obuku u profesionalnim i radnim veštinama (smanjeno sa 14 na 13).
 
U javnim preduzećima nije došlo do izmene sistematizacije, što znači da i dalje ima mesta za najviše 1.924 zaposlenih. U ustanovama koje se vodi kao ostali korisnici javnih sredstava povećao se broj zaposlenih za dva mesta i najviše je moguće zaposliti 532 osobe. Do povećanja je došlo u Razvojnom fondu APV - sa 46 na 47, te u Garancijskom fondu Vojvodine - sa 19 na 20.
 
Ova uredba menjana je nekoliko puta i za vreme bivše vlasti, kada je ustanovljeno da ima oko 240 viška zaposlenih. Pošto je regulisan broj zaposlenih na maksimalnih 4.596, radna mesta su se samo raspoređivala između direktnih budžetskih, indirektnih, u javnim preduzećima i ostalih korisnika javnih sredstava, bez povećanja broja zaposlenih.
 
Više o ovom, kao i o ranijim "pretumbavanjima" čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Vojvodjan

    22.11.2016 14:55
    dobrotvorka
    Sav VIŠAK iz Banovine treba otpustiti. I naše i njihove i svoje i tudje.
    Notorna je činjenica da je nakon 2.000 godine u Banovini zaposleno više od 3.000 ljudi!
    Sad ih trenutno radi više od 5.000 (sa Vojvodinavodama i Vojvodinašumama)
    Otpuštaj sve, koji su višak baš nas briga ko ih je doveo Pajtić ili Mirović ili bilo ko drugi.
    Oni su nepotreban trošak gradjanima Vojvodine.Neka žive od svog rada kao i mi ostali koje NIKO NIGDE NIJE DOVEO I UHLEBIO NA BUDŽET I TROŠAK SVIH OSTALIH KOJI TAJ BUDŽET PUNE.
  • Zivan

    22.11.2016 08:13
    Realne potrebe svih institucija je koje se finansiraju iz pokrajinskog buđeta za zaposlenima, s obzirom na skromne nadležnosti Vojvodine, ne premašuje 1.000 ljudi...
  • Koliko ih je sad?

    21.11.2016 20:40
    Za vreme Pajtiića na spisku u Banovini za platu bilo je 5.000 ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina