Zrenjanin: Poverioci se žalili na odluku o bankrotu "Jugoremedije"

Odbor poverilaca fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju žalio se Privredno-apelacionom sudu na rešenje Privrednog suda iz Zrenjanina o bankrotstvu kompanije.
Kako pišu "Novosti", slamku spasa za "Jugoremediju" i sprečavanje rasprodaje njene imovine radi namirenja potraživanje, Odbor poverilaca pokušava da pronađe u eventualnim greškama u sudskoj proceduri. 
 
Naime, sud se opredelio za bankrot, jer podnosioci plana reorganizacije ni posle nekoliko poziva taj plan nisu ispravili i dopunili. Stav je da se plan smatra povučenim, što se sada u žalbi osporava i pokušava da se izbegne bankrot.
 
"Smatramo da je pre odluke o bankrotu sud trebalo da stavi plan na izglasavanje. Sud nije otklonio ni dileme oko vrednosti faabrike, jer su tri proceniteljske kuće različito vrednovale imovinu 'Jugoremedije'. Najpre 22 miliona evra, pa 68 i na kraju 17", objašnjava predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.
 
Odbor navodno ima saznanja da su neke domaće i strane farmaceutske kompanije zainteresovane za kupovinu "Jugoremedije", ali da im nije svejedno da li će se ona prodavati kao privredni subjekt ili kao zemljište i građevinski objekti, ako na snazi ostane bankrot. Pecikoza navodi da će Odbor učiniti sve da se nastavi poslovanje poznate zrenjaninske fabrike.
 
"Poverioci će ostati 'kratkih rukava' ako dođe do unovčavanja imovine fabrike, kako je to odlučio zrenjaninski Privredni sud. Bankrot bi trajno ostavio na ulici 450 radnika, ali i obezvredio akcije skoro 4.000 malih akcionara koji se nadaju ozdravljenju fabrike", zaključuje Pecikoza.
 
Podsetimo da je posle otvaranja stečaja 2013. godine, pogone u Zrenjaninu zakupio novosadskih "Union medik". Organizovao je proizvodnju sa stotinak radnika, obnovio izradu mnogih traženih preparata "Jugoremedije". Uoči proglašenja bankrota, početkom novembra, otkazao je ugovor i preselio se u Novi Sad.
 
Slučaj "Jugoremedije" je uvršten u 24 sporne privatizacije čije preispitivanje zahteva Evropska unija. Međutim, ni nakon 14 godina, država Srbija još nije počela da analizira ovaj slučaj, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • neko

    03.12.2016 22:45
    ???
    Hm.....da li je samo Jugoremedija u pitanju? A gde su ostale fabrike u najrazvijenom gradu na Begeju? Sta bi sa njima? Niko se vise ne pita, ali neka sve dodje na svoje, samo je pitanje vremena.
  • Jova

    03.12.2016 09:45
    Spin majstori
    NS, opservacija Vam je nepogre[iva! Deurić. Pecikoza, Margold,tobože predstavljaju "zaštitnike"Jugoremedije," a upravo su je ta ista lica dovela do bankrota, pri tome se enormno okoristivši.Skoro je gosn. Pavlović , svojevremeno privatizacioni savetnik javno izjavio da je dogovor o izvesnoj budučnosti fabrike bio postignut, a potom iz uskoličnih interesa "radničkih menadžera" jednostrano raskinut - isključivo iz razloga što bi promena rukovodstva onemogućila enormnu pljačku fabrike provođenu na najrazličitije načine!.Čitav Zrenjanin prepoznaje pomenute individue kao najveću prevaru u gradu na Begeju.
  • Perica

    02.12.2016 16:38
    #####
    EVROPOOOO,ako treba da ti se uništi neka firma...slobodno zovi Srpske Politićare
    i Menađere!? Imaju kupljenu školu za to!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.