Inđija: Vozio traktor sa 3,12 promila alkohola u krvi

Policija je odredila zadržavanje od 12 sati četrdesetosmogodišnjem muškarcu u Inđiji, koji je vozio traktor u stanju teške alkoholisanosti, sa 3,12 promila alkohola u krvi.
Protiv muškarca će biti podneta prekršajna prijava, saopštila je policija i najavila pojačane kontrole saobraćaja.
 
Vozač kome se izmeri da ima 0,3 promila alkohola u krvi smatra se "licem u blagom stepenu pijanstva". Stanje "umerenog pijanstva" je kada je nivo alkohola u krvi u rasponu od 0,31 do 0,50 promila. Sledeći stepen alkoholisanosti po Zakonu o osnovi bezbednosti saobraćaja je "srednje pijanstvo" (od 0.51 do 1.19 promila).
 
"Teško pijanstvo" je kada vozač u krvi ima od 1,2 do 1.6 promila alkohola.
 
Kod velikog broja vozača u Srbiji otkrije se na kontroli "veoma teško pijanstvo", kada je izmerena količina alkohola od 1,61 do 2,0 promila. Stanje "potpunog pijanstva" znači da je izmerena količina alkohola veća od 2,0 promila.
 
  • Dejan

    28.12.2016 15:02
    ?
    Išao traktor sam kući.
  • EvoOvako

    28.12.2016 14:06
    Pitanje
    Klinička smrti spavaš li mirno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".