Najjači udari vetra večeras u Banatu

Auto-moto savez Srbije upozorio je večeras vozače na pojačan vetar u košavskom području i na jače bočne udare, koji u vožnji, a posebno kada brzina nije prilagođena, mogu biti opasni.
Najjači udari su u Banatu, na području Kikinde, Novog Sada, Vršca, Banatskog Karlovca, Zrenjanina i Velikog Gradišta, na području Beograda i Kragujevca, ali i u planinskim predelima Ivanjice, gde na pojedinim deonicama stvara nanose snega što otežava prohodnost i čišćenje puteva, navodi se u saopštenju.
 
Vozačima se savetuje da uvek smanje brzinu pri prelasku mostova i nadvožnjaka gde je strujanje vazduha najveće, a udari vetra najači.
 
AMSS upozorava i na pojavu odrona, koji se javljaju usled oscilacije u temperaturama između noći i dana, a karakteristični su na putevima koji prolaze kroz kamene useke i klisure, a savetuje se oprez za volanom pri ulazu, ali i na izlazu iz tunela.
 
Kako se podseća u saopštenju, petak po pravilu donosi pojačan intezitet saobraćaja i veći broj vozila na važnijim i frekventnijim putevima. Vidljivost je zbog magle i sumaglice smanjena na području Kopaonika, Negotina i Vranja, zbog čega se apeluje na vozače da brizinu kretanja prilagode uslovima na putu, kao i da drže veće odstojanje između vozila.
 
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta, ističe AMSS.

Teme

amss

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.