Za nove konkurse u Vojvodini 1,4 milijarde dinara

Oko 1,4 milijarde dinara izdvojeno je za sedam javnih konkursa u Vojvodini, saopštila je Uprava za kapitalna ulaganja APV.
Konkursi su raspisani u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, sporta i kulture.
 
Za podršku lokalnim samoupravama obezbeđeno je 350 miliona dinara. Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.
 
Uprava za kapitalna ulaganja opredelila je 300 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti zdravstvene zaštite. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata u javnoj svojini čiji je osnivač lokalna samouprava, te za opremanje zdravstvenih ustanova, čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave ili Autonomna pokrajina Vojvodina u skladu sa Planom mreže zdravstvenih ustanova.
 
Ukupno 50 miliona izdvojeno je za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata predškolskih ustanova i osnovnih škola.
 
Za razvoj i unapređenje sporta u lokalnim sredinama, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine namenila je 70 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata koji se odnose na projekte izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini, uključujući i sportske školske objekte.
 
Za podršku projektima u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja izdvaja se 250 miliona dinara. Na ovom konkursu lokalne samouprave biće u prilici da obezbede sredsta za realizaciju projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata poslovne infrastrukture i turističke infrastrukture u javnoj svojini, uključujući i infrastrukturu koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne i turističke infrastrukture u okruženje.
 
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je i 50 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti kulture, kao podršku lokalnim samoupravama u realizaciji projekata koji se odnose na izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju objekata kulture koji se nalaze u javnoj svojini. 
 
Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 3. februara, do 16 časova. Detaljne informacije OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina