Ledostaj od Slankamena do Pupinovog mosta u Beogradu

Na delu Dunava, od Slankamena do Pupinovog mosta u Beogradu, formiran je ledostaj.
Dva mađarska ledolomca, "Sečenji" i Jegtoro VII", pokušavaju da prođu kroz ledenu barijeru uzvodno od Beograda. 
 
"U daljskoj krivini formiran je koridor širine od 80 do 120 metara, za prolaz ledenih santi sa uzvodnog dela. Mađarski ledolomac "Jegtoro XI", u zoni od zajedničkog interesa nastavlja sa aktivnostima na održavanju koridora i ima zadatak da jednom dnevno prođe celu deonicu koridora, od Borova Sela do mosta Bogojevo, a nakon toga da radi na sitnjenju leda i čišćenju koridora sa nizvodne strane", saopštile su "Vode Vojvodine".
 
Od daljske krivine do Slankamena pokrivenost ledom iznosi između 40 i 60 procenata. Potiskivač "Sloga" i dalje je angažovan na održavanju ledohoda na Dunavu kod Novog Sada i u pripravnosti je 24 sata. 
 
Vanredna odbrana od leda ostaje na snazi na 104,7 kilometara na Dunavu. Mere redovne odbrane od zagušenja ledom sprovode se na 628,67 kilometara na Dunavu, Savi, Tisi i banatskim vodotocima. 
  • Sugrađanin

    25.01.2017 15:32
    -ledolomac "Jegtoro XI"-
    Ovo je pleonazam, jegtoro znači "ledolomac" na mađarskom, treba napisati samo -ledolomac XI-.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".