U Vojvodini za nedelju dana još petoro umrlo od gripa

Trinaest osoba preminulo je od gripa u Vojvodini u toku ove sezone, od čega ih je samo u proteklih nedelju dana umrlo petoro.
Kako u novom izveštaju o nadzoru nad gripom piše Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", do sada je u Srbiji od gripa preminulo 15 ljudi - 13 u Vojvodini i po jedna osoba u Beogradu i Užicu. Preminuli prethodno nisu bili vakcinisani protiv gripa.
 
"Registruje se srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa i široka geografska rasprostranjenost oboljenja u populaciji. najviša uzrasno specifična stopa beleži se u uzrasnoj grupi do četiri godine života", poručuju u "Batutu".
 
U odnosu na prošlu godinu, sada se registruje viša stopa oboljevanja. 
 
Inače, grip je registrovan na celom području Vojvodine i doveo je do zabrane poseta na svim klinikama Kliničkog centra Vojvodine i na institutima u Sremskoj Kamenici.
  • G

    30.01.2017 22:25
    @Zasto - možda jer time žele da naglase da lica narušenog zdravlja koja pate od hroničnih bolesti itd. bi trebala da se redovno vakcinišu? Sa druge strane, možda naglašavaju i za one koji misle da je vakcina ta koja ubija.
  • Zasto

    30.01.2017 20:05
    Bold
    Zasto koristite zadebljana slova da istaknete da nisu primili vakcinu? Da li je ta vakcina deluje i imate li podatke?
    Jer deluje mi kao - eto jer se nisu vakcinisali umrli su...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".