Mađarski ledolomci formiraju koridor između Zemuna i Novog Sada

Mađarski ledolomci "Sečenji" i "Sedmica" i dalje rade na formiranju koridora između Zemuna i Novog Sada, radi transporta leda nizvodno.
Tokom jučerašnjeg dana ledolomci su stigli do Surduka i preostalo im je još četrdesetak kilometara do kraja ledostaja, odnosno do Novog Sada. Potiskivač "Sloga" je i dalje u pripravnosti, a radiće između novosadskih mostova samo ukoliko za tim bude bilo potrebe.
 
U "Vodama Vojvodine" navode da je na daljskoj krivini formiran koridor širine od 200 do 400 metara, dok pokrivenost ledom od Dalja do Novog Sada iznosi između pet i 30 procenata.
 
Zbog porasta temperature vazduha smanjuju se ledene površine na rekama u Vojvodini, a led postaje tanji. U narednim danima najavljene su još više temperature, pa se očekuje da će se nastaviti trend topljenja leda.
  • Pilatus

    01.02.2017 20:57
    Je*o ledolomce!

    Mi imamo voz sa freskama BRE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina