Pokrajinska vlada razmatrala prošlogodišnji budžet

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici razmatrala budžet Vojvodine za 2016. godinu.
Prema Informaciji o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu, prihodi su za prvih pola godine 2016. godine ostvareni u iznosu od 62,8 milijardi dinara (101,3 odsto od planiranog), a rashodi u iznosu od 57,02 milijarde dinara (91,96 odsto od planiranog). 
 
Planirani budžetski deficit za 2016. godinu bio je 3,1 milijardu dinara, a ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 2,4 milijarde dinara, navode u Pokrajinskoj vladi. Ostale informacije o budžetu biće utvrđene završnim računom za 2016. godinu.
 
Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade usvojen je i predlog rešenja o novčanoj pomoći porodicama u kojima se rodi treće dete, koja iznosi 12.000 dinara mesečno. U Pokrajini navode da oko 4.200 porodica u Vojvodini ostvaruje pravo na ovu pomoć, za koju je u budžetu planirano 660 miliona dinara.
 
Danas je za pravobranioca APV na period od pet godina postavljena Vesna Ivančić, pravnica iz Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".