FOTO: LSV tvrdi da NIS ugrožava vojvođanske paore

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je da Naftna industrija Srbije (NIS) u nekoliko vojvođanskih opština ovih dana vrši istraživanje novih izvora nafte i gasa o čemu su vlasnici njiva nedovoljno obavešteni.
"Poznato je da NIS Republici Srbiji isplaćuje najnižu rudnu rentu u regionu, na šta je LSV uvek upozoravala i zbog čega traži ukidanje Energetskog sporazumam sa Ruskom Federacijom. Konkretno, vlasnici zemlje na kojoj su postavljeni uređaji, nisu obavešteni o tome, pa su se paori prepali kada su na svojoj njivi uočili kamione i velike kutije", navodi LSV u saopštenju.
 
Kako navode iz ove stranke, kada su predstavljali ovaj projekat, stručnjaci NIS-a saopštili su da će svi radovi biti izvođeni u saglasnosti sa vlasnicima i korisnicima parcela čiji se posedi nalaze na trasama duž kojih će se snimanja izvoditi, te da će biti obavešteni o planskim istraživanjima i, ukoliko su saglasni, potpisaće dokument koji omogućava prolazak kroz njihov posed. Međutim, kako tvrde ligaši, to se nije desilo. 
 
"Paori pitaju da li će na njivama ove godine nešto da rodi, kako će poorati zemlju i posaditi prolećne kulture, jer će NIS ostaviti ogromne rupe i naftne isplake kojih se neće moći rešiti godinama. Nažalost, te isplake su toksične i za ljude i za poljoprivredne kulture", navodi LSV i dodaje da je druga misterija koju građani Ruskog Krstura ne mogu da reše je pojavljivanje kamiona na kanalu DTD koji danima uništavaju bent i odvoze glinu u nepoznatom pravcu
 
"Negodovanje je ogromno i građani se plaše da će uništavanjem benta na kanalu DTD doći do poplava njiva, a i kuća u slučaju većih kiša", kaže Liga i završava sa tim da niko u selu, pa čak ni u Mesnoj zajednici ne zna odakle su ti kamioni i ko im je dao dozvolu.
 
  • nss

    06.03.2017 08:05
    nss
    zali se bajatovicu canak
  • Veva

    05.03.2017 12:16
    Paore ponajviše ugrožava LSV, a NIS je istima ukinuo dnevnice za ništa, pa ih sad to boli.
  • covek

    04.03.2017 23:43
    @alias
    " ... Не ваља све посматрати кроз призму емоција. Нарочито посао. .."

    To onda kazite gomilama rusofila u ovoj drzavi koji su ludi za majcicom Rusijom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".