Eksplozija u Petrohemiji probudila Pančevce

HIP Petrohemija saopštila je da je rano jutros, u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG, došlo do rastakanja što je praćeno zvučnim efektom. Materijalne štete nema, a životna i radna sredina nija ugrožena.
Do incidenta je došlo jutros oko 6.30, a zaposleni u HIP Petrohemija su reagovali pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima i sve nadležne institucije su blagovremeno obaveštene.
 
Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režžimu, a tokom vikenda se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG.
 
- U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu, broj dekompozicija u fabrici PENG u HIP-Petrohemija je izuzetno mali i u proseku iznosi jedna godišnje, što je rezultat istraživanja procesa polimerizacije etilena, iz kojih su kasnije proizašle brojne inovacije i poboljšanja procesa - navodi se u saopštenju.
 
Da podsetimo, pojedine stanovnike Pančeva probudila je jutros eksplozija iz pravca Petrohemije, a naročito se snažno čula u naseljima Starčevo i Strelište.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".