Subotica: Nastavak radova na uređenju Turističkog centra Palić

Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja koji je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Subotica je dobila 55,3 miliona dinara za projekat izgradnje turističke infrastrukture na Paliću.
Subotica: Nastavak radova na uređenju Turističkog centra Palić
Foto: 021

Dobijena sredstva opredeljena su za uređenje i urbano opremanje Velikog parka na Paliću u okviru Master plana, kao i za nastavak izgradnje pešačke staze duž obale jezera Palić.

"Gradu Subotici je odobreno 55,3 miliona dinara po projektu koji je Park Palić dao. U pitanju je nastavak sređivanja staza u Velikom parku. Prethodne godine smo dosta toga uradili, a ove godine planiramo još veći projekat. Sa tim para mi ćemo srediti 90 odsto staza koje će se po projektu napraviti sa klinkerom tako da veći deo Velikog parka biće sređen", kaže direktor Parka Palić Nebojša Daraboš.

Pored uređenja parka i šetališta, nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Letnje pozornice, Velike terase i Muškog štrada, sve u cilju uređenja Palića, za predstojeće manifestacije i letnju turističku sezonu.

"Uskoro će druga faza radova na Letnjoj pozornici, u kojoj ćemo u potpunosti završiti javne toalete, proširićemo ulaz i biće još dosta radova koji će biti vidljivi. U planu je da do maja bude gotova Letnja pozornica kako bi se mogla koristiti dolaskom lepšeg vremena i to mnogo intezivnije tokom godine. Takođe, planiramo da završimo klimatizaciju objekta Velika terasa, koja će biti gotova maja odnosno juna. Uskoro ćemo raspisati javnu nabavku a potom ćemo pristupiti i sređivanju mola na Muškom štrandu, koji je dosta devastiran. Sredstva su obezbeđena od Pokrajinske Vlade i Grada. Radićemo i na sređivanju tornja i mola za veslače na zapadnoj obali. U ovom trenutku rasoilažemo sa 90 miliona dinara za sve ove investicije, a očekujemo tokom ove godine da kroz brojne konkurse obezbedimo još sredstava", naveo je direktor za TV Subotica.

Preduzeće Park Palić planira u ovoj godini intenzivnije predstavljane turističke ponude na brojnim sajmovima širom Evrope. Pored sajmova u Beogradu, Novom Sadu i Budimpešti na kojima tradicionalno učestvuju sa Turističkom organizacijom Grada, u planu je zajednički nastup sa Turističkom organizacijom Vojvodine i Turističkom organizacijom Srbije u Berlinu, Kanu i Londonu.

  • Salmonela

    07.02.2018 23:47
    Zatvorite restorane u kojima mirise urin dok sedite i pijete kafu placuci. Voda ne da nije cista nego je misomor i treba kazniti i zatvoriti sve zagadjivace. Eh kad bi bilo sta bi bilo...
  • Zivan

    07.02.2018 21:27
    Uz čišćenje jezera ide i uređenje prelepog Palića.
  • Predsednik Svega

    07.02.2018 20:08
    To je lepo ali prvo ocistite jezero i resite kanalizaciju. Mirisati gona pod skupocenim lipama i kaficima nece ici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina