Zrenjanin: Pojedina sela ostala bez apoteke

Umesto sprovođenja koncepta "apoteka u svakom naseljenom mestu", u pet sela zrenjaninske opštine stavljen je katanac na apoteke.
Zrenjanin: Pojedina sela ostala bez apoteke
Foto: 021.rs
Kako prenose Novosti, žitelji Aradca, Mihajlova, Knićanina, Farkaždina i Jankovog Mosta, od Nove godine su bez mogućnosti da do medikamenata dođu u svom mestu. Da bi do lekova došli, moraju da putuju u 20-30 kilometara udaljen Zrenjanin. Apoteka u Lukinom Selu nije ni otvorena, u Belom Blatu radi dva puta nedeljno, a ne zna se šta će biti s onima u Čenti, Melencima i Botošu.
 
Zatvaranje apoteka u selima naišlo je na burna reagovanja, te meštani poručuju da nisu građani drugog reda i da im je život već dovoljno težak. Iz Apotekarske ustanove "Zrenjanin" odgovaraju da imaju svoje muke. Racionalizaciju moraju da sprovedu, a nastoje da to učine na što bezbolniji način. 
 
"Zatvaranje nerentabilnih apoteka bilo je neminovno. A, kako privatni preduzetnici nemaju interes da ih otvore u malim sredinama, moramo pronaći model kontinuiranog pružanja apotekarskih usluga", kaže direktor zrenjaninske Apoteke Milan Miljuš.
 
U Apoteci dodaju i da su broj radnika na kraju 2017. godine uspeli da smanje za trećinu.
  • dzoni

    11.02.2018 16:00
    Zato u Novom Sadu samo s jedne strane bulevara ima 15 apoteka u nizu.
  • Nadežda

    10.02.2018 23:12
    Rentabilnost?
    Zar je moguce da apoteka u Decjem dispanzeru nije rentabilna,pa to je nemoguce,smesno a ispastaju deca !
  • Rumenačka

    10.02.2018 03:00
    bliža od apoteke
    dakle, ne samo što nemamo više lekara jer su se otisnuli u gastarbajtere, nego nam prodaju skuplje lekove ispod privatnih tezgi i to samo onda ako imaju interes. Ovo je samo jedan specifičan fragment iz upravljanja državnim sektorima koji govori o odsustvu etike onih koji se u njemu angažovani.
    https://www.ekapija.com/news/1924303/nista-od-zakona-o-apotekarskoj-delatnosti-nacrt-povucen-iz-procedure-struka-osudjuje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".