LSV: U Beogradu najavljuju metro, a u Vojvodini vozovi jure 20 km/h

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručila je da se i aktuelnom kampanjom za beogradske izbore jasno uočava temeljna centralizacija koja vlada u Srbiji.
LSV: U Beogradu najavljuju metro, a u Vojvodini vozovi jure 20 km/h
Foto: 021.rs
U LSV smatraju da "građani ostatka zemlje mogu samo da se začude kada slušaju o projektima koji se realizuju ili će biti realizovani u Beogradu".
 
"Pored već famoznog Beograda na vodi, stambeno poslovnih objekata i poslovnih zona u Borči, sve je više informacija o novim školama, renoviranju obrazovnih objekata, povlasticama za starije sugrađane... Najavljuje se izgradnja metroa, a sa druge strane železničke pruge u Vojvodini i drugim delovima zemlje dozvoljavaju brzinu od 20 do 30 kilometara na čas. Ima li škola u ostatku Srbije koje treba ranovirati? Ima li škola koje treba izgraditi? Ima li penzionera kojima je potrebna pomoć? Ima li dece kojima su potrebna igrališta?", pitaju u LSV.
 
Politika centralizacije Srbiju je, tvrde u ovoj stranci, načinila jednom od najzaostalijih evropskih država, a kampanja u Beogradu je iznedrila nove ideje za decentralizaciju Beograda. Međutim, ništa se nije čulo ništa o idejama o decentralizaciji Srbije.
 
"Potpuno nerazumevanje problema cele države, dovodi do apsolutnog prioriteta problema Beograda u odnosu na problem ostalih građana Srbije. LSV poziva na poštovanje Ustava Republike Srbije. Građani svih delova zemlje treba da bidu ravnopravni. Bojimo se da logika centralizacije to ne poštuje", naglašavaju u LSV.
  • Kole

    13.02.2018 13:07
    Sve dok ne izađete iz vlasti sva saopštenja su vam bezvredna.
  • 100% Таксиста

    13.02.2018 07:22
    Lepo
    Да Чанак можда не жели Метро у Нпвом Саду. Гсп вози шензионере и део ђака, а Таксисти возе остатак ђака и радника. Мпра укинути Такси превоз, спасити ГСП и све ок.
  • Sasa

    13.02.2018 01:00
    Pa i Beograd je u Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".