Dan mladog portugizera u subotu 25. novembra u Irigu

Mačkov Dan mladog portugizera, jedinstvena manifestacija posvećena mladom vinu i sorti portugizer, održaće se ove godine u subotu 25. novembra u Vinskoj ulici u Irigu.
Dan mladog portugizera u subotu 25. novembra u Irigu
Foto: 021.rs

Na 16. po redu manifestaciji, koju organizuje vinarija "Mačkov podrum", titulu vinskog viteza poneće pisac i novinar Branko Rosić.

"Mi se trudimo da održimo nekomercijalni duh ovog događaja. Stalo nam je da predstavimo ono najlepše što Irig i Srem mogu da ponude, da se toči vino iz naših krajeva, da se degustira ono što naši proizvođači naprave, da naša deca recituju, da očuvamo tradiciju i pokažemo gostoprimstvo ljudi u Sremu", rekao je osnivač vinarije Sava Jojić.

Kao i svake godine, posetioci će moći da degustiraju portugizer svatovac iz berbe 2023, a sem proglašenja novog viteza mladog vina, biće proglašeni pobednici konkursa za najlepšu pesmu o vinu, koje Mačkov podrum tradicionalno organizuje sa Srpskom čitaonicom u Irigu.

Program počinje u 12h otvaranjem vinsko-gastronomske ulice, gde će posetioci imati priliku da degustiraju portugizer uz gastronomske specijalitete tipične za Frušku goru i Irig.

Od 15 do 17h je kulturno-umetnički program u kom će učestvovati i đaci iz obe iriške škole i tako dobiti priliku da iskažu svoje umetničke talente.

Na kraju, u 17h počinje koncert Đorđa Čavića u pratnji orkestra Ivana Makevića.

Planirano je da manifestacija traje do 19h.

Čak i u slučaju kiše događaj se neće odlagati, naveli su organizatori.
 

  • roki

    22.11.2023 14:47
    strašno
    Slučajno pročitah Dan mladog parizera, bokte kakav fleš.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".