Upozorenje: Crni panter uočen u atarima Apatina

Crni panter (leopard) uočen je u atarima Apatina, obavestila je građane Šumska uprava "Apatin", saznaje 021.rs.
Upozorenje: Crni panter uočen u atarima Apatina
Foto: Pixabay

Ogranak Vojvodinašuma u Somboru, odnosno Šumska uprava "Apatin", upozorila je danas građane na prisustvo divlje životinje.

"Predator je izrazito opasan i ovim putem apelujemo na građane da vode računa za sebe i svoje bližnje", navodi se u obaveštenju.

Na građane se apeluje da ukoliko uoče crnog pantera odmah obaveste nadležnu policijsku stanicu.
 
Obaveštenje je upućeno na nekoliko adresa, među kojima su mesne zajednice Apatin, Svilojevo, Sonta, Kupusina, Prigrevica, Bogojevo, kao i udruženjima ribolovaca, pčelara, lovaca, te pokrajinskom šumsko-lovnom inspektoru.
 
Nije poznato kako je panter dospeo u vojvođanske atare.
 
Prethodnih dana Dnevnik je izvestio o tome da je u okolini Sonte viđen leopard crnog krzna. U utorak su objavili tekst sa fotografijom na kojoj se vidi trag životinje, odnosno otisak kandži i šape u blatu. 
Otisak je pronađen u delu atara u Sonti, poznatog kao Apša. Kako je ispričao lovočuvar lovačkog društva iz Sonte, otisak je star nekoliko dana i isuviše je velik da bi pripadao psu ili nekoj od tamošnjih divljih životinja, poput šakala. 
 
Nakon objavljivanja vesti o tome da je uočen crni panter, Dnevnik piše da se ispostavilo da je životinja i ranije viđena, ali da "niko nije javno želeo da svedoči o tome, u strahu od podsmeha".
  • Bole

    11.11.2022 19:46
    @Y
    1. Niko nije rekao da je to JEDINA opcija, nažalost i u mnogo razvijenijim državama su u određenim situacijama ovakve životinje morale biti lišene života.

    2. Mi smo država od 6 miliona stanovnika, sa jednim od najvećih odliva mozgova na planeti, a takođe sa ogromnim brojem funkcionalno nepismenih lica. Nije realno očekivati da najsiromašnija država jugoistočne Evrope ima veterinarsko-bezbednjačke timove specijalizovane za hvatanje divljih zveri iz Južne Amerike.

    3. Ovaj panter NIKADA nije boravio u svom prirodnom staništu, i velika je verovatnoća da se tamo ne bi snašao. Nažalost, boravak u nekom dobrom ZOO vrtu (legalnom, za razliku od onog iz kog je pobegao), je najpovoljnija opcija za pantera.
  • Y

    11.11.2022 13:55
    Jedino rešenje - ubiti?!
    Zar u ovoj "državi" ne postoji nikakva KVALIFIKOVANA služba koja bi pronašla crnog jaguara, uspavala ga, a potom vratila u prirodno stanište (Južna Amerika)! Da li je jedina opcija ubiti ovu prelepu životinju koja nije kriva što se našla tu gde je sada?
  • Novinar Žurnalista

    11.11.2022 03:35
    Predsednik spasio atar!
    Sasvim slučajno, dok se vozio osbnim automobilom marke Škoda, meditirajući o posledicama nuklearnog udara, ekonomiji i zaštiti klimatske okoline, naš vodja je primetio par divljih flourescentih očiju pobešnjele zveri iz mraka atara.
    Pomislio je...treba spasiti srpskog seljaka. To mu je bilo prvo na pametri. Iskočio je iz auta, izvukavši nož i krenu prema zveri. Zver je shvatila da nema šanse protiv tako jakog protivnika i povukla se prema dronu koji ju je doneo na tla naše divne zemlje. Vodja je nastavio da vozi i razmišlja o drugim važnim stvarima za dobrobit zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.