Aleksandrovo: Nastavnik ošamario učenika?

Neimenovani nastavnik u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Aleksandrovu navodno je fizički nasrnuo na učenika osmog razreda T.J.
Neimenovani nastavnik u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Aleksandrovu navodno je fizički nasrnuo na učenika osmog razreda T.J.

Ovo tvrdi koordinatorka odbora za brigu o deci pri udruženju građana "Zona pozitivnih promena", Liliana Grbić. Ona kaže i da je policija upoznata sa ovim slučajem, ali da u školi pokušavaju sve da zataškaju.

- Za vreme odmora, između dva školska časa, nekolicina dečaka se na igralištu prskala vodom iz flašica. Tu se zatekao i nastavnik koji je, izrevoltiran, ošamario učenika koji je, inače, iz hraniteljske porodice. Ni taj šamar nije bio dovoljan, već je nastavnik trzao dete za ruku i uvukao ga u zbornicu gde je vikao iz sveg glasa na njega – tvrdi Liliana Grbić.

Učenik je, nakon ovog incidenta, otišao na razgovor kod direktorke škole Biljane Farkić i pedagoga Darinke Pribišić. Rečeno mu je da će zbog incidenta sa nastavnikom imati dovoljnu ocenu iz vladanja.

- Sledećeg jutra srela sam učenika T. J. ispred škole i pitala ga šta se zapravo dogodilo. Dečak je rekao da baš ništa nije uradio prosvetnom radniku i da ni kap vode, u trenutku kada su se on i drugari prskali, nije pala na nastavnika, te da uopšte ne zna zašto je ošamaren – navodi Grbićeva.

Ona napominje da je o događaju obavestila ne samo pokrajinsku prosvetnu inspekciju, nego i kikindsko tužilaštvo i policiju koja je, po prijavi, došla u aleksandrovačku školu kako bi uzela izjave. Tom prilikom, uverava ona, nadležni u školi pokušali su da nagovore učenika da promeni iskaz i da kaže da ga je nastavnik samo blago odgurnuo.

Direktorka Osnovne škole  "Branko Radičević" u Aleksandrovu Biljana Farkić rekla je da je u toku disciplinski postupak protiv dvoje nastavnika, ali i protiv učenika, i da će se tek po njegovom okončanju utvrditi cela istina. Ona nije precizirala ko je drugi nastavnik protiv koga je poveden disciplinski postupak i na koji način je učestvovao u ovom incidentu, ali je bila odlučna u tome da nije bilo fizičkog nasilja.

- Dete je prolivalo vodu, poprskavši i dežurnog nastavnika, koji je reagovao tako što ga je blago odgurnuo. Toliko za sada znamo. U svakom slučaju, predmet je u proceduri i učinili smo sve što je do nas da ovaj događaj ispitamo do kraja – naglasila je Farkićeva.

  • Gospodja i Gospodin

    13.06.2014 13:00
    ISTINA -LAZ
    -Nije nasrnuo na ucenika 8 razreda T.J.
    -Nije za vreme odmora, vec izmdju 4-5 casa.
    -Ucenik je prskao vodom nastavnika vodom dok je nastavnik sedeo na nestabilnoj visokoj stolici
    -Nastavnik nije skocio sa stolice, ucenik je krenuo na nastavnika, psovao ga je.
    -Nije ga ni udario, ucenik je slagao.
    -Ucenik se kladio sa drugom iz razreda, da ce pretuci nastavnika, posle skole.
    -Nastavnik fizickog vaspitanja nije ucenika 8. razreda T.J uvukao u zbornicu, nije uopste vikao.Pokusao je da ga smiri , ali ucenik je i dalje nastavio da se raspravlja.
    -NASTAVNICA LILIANA JE U TOKU TOG DOGADJAJA, BILA NA CASU 7 RAZREDA.
    -Direktorica i pedagogica nisu rekle uceniku da ce imati dovoljnu ocenu iz vladanja.
    -"Том приликом, уверава она, надлежни у школи покушали су да наговоре ученика да промени исказ и да каже да га је наставник само благо одгурнуо." Niko nije nagovorio ucenika d promeni iskaz.
    -Skola je preuzela nesto povodom tog dogadjaja.
    -Nastavnik Fizickog vaspitanja, ga nije osamario iz sve snage, niti ga trzao za ruku i odvukao u zbornicu.Vec su se raspravljali u skolskom dvoristu.
    -Nastavnik ga je blago odgurnuo, jer je sedeo na klimavoj visokoj stolici, a ucenik ga je polivao vodom .
    Eto, to je istina ovog dogadjaja.


  • 12.06.2014 19:58
    Gospođa
    A da se vidi cela stvar,tada bi i ta gospođa koja je sve ovo lepo ispričala novinarima bila glavni lik u čitavoj ovoj priči,pošto ima sa direktorkom posla preko glave,a dotičnoj gospođi je muž bio direktor prije dotične direktorice,pa gospođi smeta svaki mig ili tik ili šta već,kako bi direktorici postavljala noge.Naravno ne znam zašto,direktor je skinut sa funkcije,zna sam zašto,ali zašto njegova žena ne razumije da sadašnja direktorica nema ništa sa tim.Dapače to je majka troje predivne dece i supruga kakvog bi svaka žena volela imati.Prag treba počistiti ispred svojih vrata.Željela bih reći da iako sam direktorkina rođena sestra,jako mi smetaju podmetanja bilo kome.Dajte GOSPOĐO počnite se buditi!Život je kratak za podmetanja,laganja i počistite svoj prag.
  • Judge Dredd

    12.06.2014 19:29
    Apsolutna sloboda
    Ljudi, pa ja ću ostati bez posla (vidi ime - kome nije jasno) ako počnemo (iz)vaspitavati decu. Treba ih ostaviti da se zaba(di)vljaju koliko hoće, škole u nas ionako ničemu ne služe. Setite se samo kako je nekada davno bilo dosadno u školama kada su nastavnici bili (is)poštovani.

    PS
    Ako može "ispoštovan" onda može i "izrevoltiran", ne? Hoćeš da kažeš da si ti pohađao(la) školu (kada i ja)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".