Sombor: Nezakonita smena bivšeg predsednika Skupštine grada

Akt o razrešenju predsednika Skupštine grada Sombora Siniše Lazića je nezakonit i biće poništen, prema predlogu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Akt o razrešenju predsednika Skupštine grada Sombora Siniše Lazića je nezakonit i biće poništen, prema predlogu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ovaj akt donela je Skupština grada na sednici 16. aprila i razrešila Sinišu Lazića dužnosti predsednika Skupštine, nakon čega je on uputio žalbu Ministarstvu. Ono se oglasilo predlogom da Skupština u roku od mesec dana donese novi akt i otkloni sve zakonske nedostatke.

Sadašnji predsednik Skupštine grada Sombora Borislav Staničkov rekao je da je mesec dana dovoljno vremena da se isprave greške i da je do njih došlo zbog žurbe i nepoštovanja roka od sedam dana, koliko mora da prođe od podnošenja zahteva za smenu do sednice.

Podsetimo, Siniša Lazić, član Demokratske stranke, smenjen je 16. aprila tajnim glasanjem, na predlog šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke, Saše Todorovića.

Za smenu su glasali, po svemu sudeći, odbornici Srpske napredne stranke, Srpskog pokreta obnove, Ujedinjenih regiona Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Socijalističke partije Srbije, Saveza vojvođanskih Mađara, Boljeg Sombora, Sombora za sve i jedan odbornik Srpske radikalne stranke.

Odbornici Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije nisu ni bili prisutni u skupštinskoj sali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina