Zrenjanin: Gradonačelnik najavio investicije

Novoizabrani gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da ga interesuju investicije i da Zrenjanin ponovo postane gradilište.
Novoizabrani gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da ga interesuju investicije i da Zrenjanin ponovo postane gradilište.

Ovo je naglasio nakon što je, tajnim glasanjem lokalnih odbornika, izabran na funkciju gradonačelnika Zrenjanina, a nakon ostavke bivšeg gradonačelnika, Ivana Bošnjaka.

- Zrenjanin je suočen sa mnogim problemima koje treba rešavati, namera mi je da se akcenat stavi na zapošljavanje i privlačenje investicija. Jedan od ciljeva nam je i ravnomeran razvoj svih naseljenih mesta i korišćenje svih njihovih poljoprivrednih, privrednih i turističkih potencijala - rekao je Janjić.

Inače, do smene na čelu grada došlo je nakon ostavke prethodnog gradonačelnika, koji je na kraju ostao bez svih funkcija, pa i odborničkog mandata, iako ga je zatražio, a sve to iz razloga poznatih samo naprednjacima. Za zamenika gradonačelnika izabran je Saša Santovac, funkcioner SNS, dok su članovi Gradskog veća i pomoćnici gradonačelnika ostali isti.

Zrenjaninska opozicija kritikovala je česte promene na čelu grada, jer je ovo treći izabrani gradonačelnik Zrenjanina za dve godine, od kada je na vlasti koalicija oko Srpske napredne stranke. Janjićev zamenik je Saša Santovac, "sveži" naprednjak, a i sam Janjić je pre godinu dana prešao iz DSS u SNS. Odbornici iz redova Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu učestvovali u glasanju za novog gradonačelnika Zrenjanina.

- Verujem da je cilj vlasti u Zrenjaninu da degradira funkciju gradonačelnika, javnih preduzeća i svih institucija, jer kako drugačije objasniti ovo što se dešava. Osnivaju se nova preduzeća, grad nepotrebno zadužuje kreditima, prekomerno zapošljavaju novi ljudi, kupuju nova službena kola - kritikovao je odbornik LSV, Dejan Čapo.

  • Zrenjaninka

    15.06.2014 12:29
    Ima još nešto!
    Dodajmo svemu tome mahinacije oko Srednje poljoprivredne skole, koja već 4 godine nema svoju zgradu. Na istom ovom zasedanju gradske skupštine izabrani su: Školski odbori SVIH ostalih osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, OSIM Školskog odbora Srednje poljoprivredne skole, u kojoj je STARI Školski odbor suprotno rezultatima izjašnjavanja Nastavničkog veća škole za direktora izabralo drugoplasiranog kandidata, iako je imao SAMO 18 OD 88 glasova!
    ZAŠTO je ova škola toliko zanimljiva gradskoj vlasti predvođenoj SNS-om?
  • tata

    15.06.2014 11:41
    i tata bi sine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina