Kula: Protest radnika zbog oduzete zemlje

Poljoprivrednici iz Kule počeli su danas miran protest ispred zgrade Skupštine, zbog, kako su naveli, najave da će deo zemlje u ovoj opštini biti izuzet iz licitacija za zakup i dat inostranim partnerima.  
Poljoprivrednici iz Kule počeli su danas miran protest ispred zgrade Skupštine, zbog, kako su naveli, najave da će deo zemlje u ovoj opštini biti izuzet iz licitacija za zakup i dat inostranim partnerima.

 

Jedan od protestanata Živko Pejin rekao je da poljoprivrednici iz ove opštine imaju pouzdane podatke da će Ministarstvo finansija izdati u dugoročan zakup više od 3.000 hektara partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, za 100 evra po hektaru.

- Mi plaćamo hektar 37.000 dinara. Nije problem da plaćam tu cenu, jer hoću da radim, ali oni su dobili mogućnost da biraju koju zemlju žele na sledećih 20 godina, dok nama zakupi ističu za tri, što je na jesen, i više nećemo moći da koristimo tu zemlju - kazao je Pejin. Poljoprivrednici su se odlučili za miran protest i parkirali traktore u centru Kule, gde čekaju da predsednik opštine stupi u kontakt sa ministrom finansija Lazarom Krstićem i direktorom Uprave za poljoprivedno zemljište Zoranom Kneževićem.

- Čekamo da nam potvrde informacije koje imamo i da nam objasne zašto to rade - kazao je Pejin i apelovao na nadležne da ne dozvole da se zemlja uskrati domaćim poljoprivrednicima, jer neće imati egzistenciju. Protesti poljoprivrednika ove opštine će biti radikalizovani ukoliko odgovori izostanu, ali još uvek se ne zna na koji način i kojim sredstvima.

Paori su uvereni da se iza misteriozne odluke krije za njih štetni paket aranžman sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, po kojem će najplodnije bačke oranice biti žrtvovane za povoljne kredite i Beograd na vodi. Zemlja koja će navodno biti izuzeta iz licitacija nalazi se u opštini Kula u mestima Sivac, Kruščić, Crvenka i Lipar.

  • makijaveli

    17.06.2014 10:05
    velike reforme
    Zar su ovo velike reforme koje su najavljivane na sav glas !? Sramota jedna ! Vojvodjani dozovite se pameti !
  • ZoranNS

    17.06.2014 07:31
    Pitam gde je podrška opozicije
    Pitam gde je podrška opozicije.
  • ZoranNS

    17.06.2014 07:17
    Ovo se zove izdaja zemlje i naroda
    Ovo se zove IZDAJA zemlje i naroda, podrška kuljanima iz Novog Sada. Obaveštenje, izvršeno je reprogramiranje SNS botova, izvađen je iz njih čip o Miškoviću, tako da oni sada nemaju pojma o tom problemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".