Subotica: Poljoprivrednicima isplaćeno više od 300 miliona dinara

Subotičkim poljoprivrednicima do sada je isplaćena polovina planiranih subvencija na ime goriva i đubriva, dok je subvencije za biljnu proizvodnju do sada dobilo skoro 90 odsto gazdinstava.
Subotičkim poljoprivrednicima do sada je isplaćena polovina planiranih subvencija na ime goriva i đubriva, dok je subvencije za biljnu proizvodnju do sada dobilo skoro 90 odsto gazdinstava.

Poljoprivrednici koji su ostvarili pravo na subvencije dobijaju 6.000 dinara po hektaru biljne proizvodnje, kao i po 3.000 dinara po hektaru za gorivo i đubrivo.

Juče je obavljena prva isplata subvencija za đubrivo, gde je na račune 440 gazdinstava uplaćeno 1,6 miliona dinara, kao i isplata subvencija za đubrivo, gde je na račune 304 gazdinstva uplaćeno 20,4 miliona dinara.

Osim ovih, subvencija od 6.000 dinara za biljnu proizvodnju do sada je isplaćena na račune skoro 90 odsto gazdinstava, koja su na to ostvarila pravo. Tačnije, na račune 3.946 gazdinstava u Subotici uplaćeno je 305 miliona dinara, a po ovom osnovu poljoprivrednicima treba da bude isplaćeno još oko 50 miliona dinara.

Pravo na subvencije imaju aktivna poljoprivredna gazdinstva, kakvih je u Subotici oko pet i po hiljada, s tim da se subvencija za gorivo, odnosno đubrivo, može ostvariti ukoliko je utrošeno 60 litara goriva, odnosno 300 kilograma đubriva po hektaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.