Pančevo: "Rok en river" druženje na reci

Završetak projekta "Rock-n-River - kreiranje prijateljske atmosfere za mlade duž obale reke Tamiš'' obeležiće se izložbom fotografija, demonstracijom sportova, kreativnim radionicima za decu, koncertom i humanitarnom akcijom.
Završetak projekta "Rock-n-River - kreiranje prijateljske atmosfere za mlade duž obale reke Tamiš'' obeležiće se izložbom fotografija, demonstracijom sportova, kreativnim radionicima za decu, koncertom i humanitarnom akcijom.

Druženje počinje u subotu, 21. juna u 16 časova na Tamiškom keju u Pančevu. Projekat je finansiran od strane Evropske unije, a sufinansiran od strane država učesnica programa - Rumunije i Srbije.

Prvi deo događaja zamišljen je kao demonstracija velikog broja sportova i sportskih klubova iz Pančeva, uz učestvovanje posetilaca u aktivnostima. Posetioci Tamiškog keja tokom čitavog dana imaće priliku da uživaju u izložbi fotografija na otvorenom, čiji su autori fotografisali reku Tamiš od njenog izvora u Karansebešu (Rumunija) do ušća u Dunav u Pančevu.

Kao još jedna od projektnih aktivnosti, biće organizovan obilazak industrijskog i kulturnog nasleđa Pančeva duž obale reke Tamiš. Poseban deo programa biće posvećen najmlađim posetiocima, za koje će biti organizovane različite kreativne radionice i zabavni program.

U večernjem delu događaja, sa početkom u 20 časova, biće organizovan koncert na kojem će nastupiti bendovi iz Pančeva. Sredstvima obezbeđenim iz ovog projekta grad Pančevo će dobiti plutajuću binu - platformu koja će biti postavljena na Tamišu i na kojoj će se održati pomenuti koncert. Bina će se ubuduće koristiti za organizaciju različitih kulturnih, zabavnih, sportskih i drugih manifestacija.

Događaj će imati i humanitarni karakter, u znak solidarnosti sa žrtvama poplava, budući da će tokom čitavog trajanja, na glavnom punktu volonteri projekta prikupljati sportsku opremu, knjige i školski pribor. Osim toga, posetioci će moći da daju i novčani prilog, a za uzvrat će na poklon dobiti neki od promotivnih artikala projekta (bedž, majicu, ceger i dr) ili riblju čorbu. Ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.