Zrenjanin: Građani nezadovoljni tretiranjem komaraca

Veliki broj građana ima prigovore na slab efekat tretiranja komaraca, čija je najezda ove godine naročito izražena.
Veliki broj građana ima prigovore na slab efekat tretiranja komaraca, čija je najezda ove godine naročito izražena.

Odbornici zrenjaninske Skupštine zatražili su u ime građana izveštaj Odseka za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina o aktivnostima koje su do sada sprovedene na teritoriji celog grada.

Tretmane suzbijanja i zaprašivanja komaraca paralelno sprovode firma "Miva" iz Inđije, koja je angažovana od strane Pokrajine, te novosadska Ciklonizacija, koja sa lokalnom samoupravom Zrenjanin ima potpisan ovogodišnji ugovor vredan 8,3 miliona dinara. Tretmani na izvorištima otpočeli su 11. aprila, a Ciklonizacija je prvu akciju sprovela 2. maja i od tada se prema predviđenom planu tretiraju grad i naseljena mesta.

Prema izveštaju Odseka za zaštitu životne sredine, umesto nadzora za koji bi trebalo izdvojiti dodatna sredstva iz budžeta, izvođač radova ove godine je dužan da obezbedi GPS uređaj, odnosno mapu tretiranja i snimak u štampanoj i elektronskoj verziji.

U ovom Odseku podsećaju da je Zrenjanin posebno specifičan zbog velikog broja vodenih površina - Tise, Begeja, Tamiša, Čenćanskih jezera, Okanj bare, Peskare, Bagljaškog kanala, Male i Velike Rusande, Begejskog kanala, zbog čega je cela teritorija pogodna za komarce.

  • Zrenjaninka

    20.06.2014 12:24
    tretiranje komaraca u Zrenjaninu
    Iz priloženog teksta nisam zaključila šta nameravaju odgovorni po pitanju ovog problemea, kao ni plan zaštite. Mapu tretiranja verovatno još nisu dostavili, a kad će to biti, nezna se. Za to vreme treba izdržati napade u rojevima. Ovo su značajna sredstva koja ste naveli, mi redovno plaćamo održavanje životne sredine. Trebalo bi izvršiti kontrolu i proveriti da li se sredstva troše namenski, zašto se planovi ne poštuju? Naš grad je jedan od najgorih po pitanju zaštite životne sredine. Zagadjen Begej koji smrdi neverovatno tokom leta, neispravna voda za puće, komarci u rojevima, pa da zažališ što tu živiš. Sramota. Političari se smenjuju, a mi jednako loše prolazimo. Netreba više izdvajati novac za zaštitu životne sredine, jer plaćanje ove stavke gubi svaki smisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".