Subotica: "Etnofest" u skromnom izdanju

Ovogodišnji Etnofest zbog finansijske situacije biće održan samo na jednoj lokaciji i u samo dve koncertne večeri, na kojima će nastupiti pet bendova i jedan DJ set.
Ovogodišnji Etnofest zbog finansijske situacije biće održan samo na jednoj lokaciji i u samo dve koncertne večeri, na kojima će nastupiti pet bendova i jedan DJ set.

Na Velikoj terasi na Paliću, 20. i 21. juna nastupiće umetnici iz Španije, Maroka, Belizea, Mađarske i Srbije. Ulaz na obe koncertne večeri je besplatan.

Etnofest je jedinstvena manifestacija koja spaja tradicionalne i moderne žanrove i predstavlja poseban prostor multikulturalnog dijaloga. Težnja organizatora ove manifestacije je da dugoročno, na period od pet godina, "Etnofest" postane najznačajnija kulturna manifestacija u regionu koja se bavi muzikom sveta i srodnim umetničkim izrazom. Ovogodišnji festival muzike sveta - "Etnofest 2014" održava se samo na jednoj lokaciji i to na i oko Velike terase na Paliću.

U dve koncertne večeri na Velikoj terasi na Paliću nastupiće šest bendova, a program će biti upotpunjen i raznim radionicama. Program počinje u petak, 20. juna, kada će nastupiti bend "Paniks duo" iz Subotice (20,30), zatim od 21,15 bend "La negra" iz Španije i kao poslednji koncert tog dana (23 časa) Ethnokor iz Subotice.

Drugog dana festivala, u subotu, od 20,30 časova nastupiće marokansko-mađarski bend "Tariqa", zatim bend "The garifuna collective" iz Belizea (22:15) i srpski DJ set "Rromano suno", koji svoj muzički performans izvode u ponoć.

- Zbog  finansijskih prilika, pratećih programa ima značajno manje u odnosu na prethodna izdanja, ali izdvojio bih izložbu vunenih tepiha Sofije Levaj i njenih saradnica rađenih metodom 'pustovanja' kroz serijal radionica koje se poslednjih šest meseci održava u desetak gradova i sela širom Vojvodine. Takođe imaćemo prilike da uživamo u prezentaciji i degustaciji vina vinarije Maurer iz Hajdukova." izjavio je Dejan Vujinović, direktor i koordinator Etnofesta.

Pokrovitelj festivala je Grad Subotica, a podržavaju ga i Park Palić, Institut Servantes i fondacija Danilo Kiš. Ulaz na festival je besplatan (uz dobrovoljne priloge).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.