Sombor: Smenjeni stari, imenovani novi direktori javnih preduzeća

Skupština grada Sombora razrešila je dužnosti nekoliko direktora javnih komunalnih preduzeća i ustanova kulture i odmah imenovala nove, kao vršioce dužnosti sa mandatom od šest meseci.
Skupština grada Sombora razrešila je dužnosti nekoliko direktora javnih komunalnih preduzeća i ustanova kulture i odmah imenovala nove, kao vršioce dužnosti sa mandatom od šest meseci.

Odbornici su bez rasprave potvrdili zaključke Gradskog veća o neusvajanju prošlogodišnjih izveštaja o radu javnih komunalnih preduzeća „Čistoća”, „Direkcija za izgradnju grada”, „Vodokanal”, „Energana”, „Zelenilo”, „Urbanizam” i „Prostor”. Jedini koji je dobio potvrdu bio je izveštaj JKP „Parking servis Sombor”.

Kada su na red došle ustanove kulture, sporta i socijalne zaštite, razvila se rasprava oko izveštaja Narodnog pozorišta Sombor. Član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Sarač naveo je da je pozorište preuzelo neplanirane finansijske obaveze, te da je rad ustanove netransparentan. On je naglasio da je intervencijom Gradskog veća na „Pozorišnom maratonu” ušteđeno 100 hiljada dinara, a da nije ugroženo njegovo održavanje. Odbornik Rajko Miranović smatra da  su sredstva koja se izdvajaju za Narodno pozorište Sombor prevelika, jer su veća od godišnjeg budžeta četiri najveće gradske škole.

Odbornici Skupštine grada nisu usvojili završni izveštaj Narodnog pozorišta Sombor i Centra za socijalni rad, dok su izveštaje Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”, Gradskog muzeja, Galerije „Milan Konjović”, Istorijskog arhiva, Kulturnog centra „Laza Kostić”, Sportskog centra „Soko” i Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić” potvrdili. Usvojeni su i izveštaji o radu mesnih zajednica, gotovo bez rasprave.

Usledila je jednočasovna pauza, nakon koje su obavljena brojna imenovanja i razrešenja u skupštinskim i nadzornim odborima. U drugom delu sednice odbornici su dužnosti razrešili direktore „Vodokanala” Strahinju Šljukića, „Čistoće” Andriju Penzeša, „Prostora” Aleksandra Pejića i „Energane” Milana Dozeta. Na njihova mesta imenovani su vršioci dužnosti direktora: u „Čistoći” Nikola Pajić, u „Vodokanalu” Dušan Lukić.

U JKP „Prostor” direktor će biti diplomirani ekonomista Zoran Ilić rođen 1976. godine, a u „Energani” Jovan Gajin, koji je pre nekoliko godina već obavljao tu dužnost. Dužnosti je razrešena i upravnica Narodnog pozorišta Sombor Biljana Keskenović, čije mesto je kao v.d. preuzeo Mihajlo Nestorović. On je pre toga podneo ostavku na mesto direktora Kulturnog centra „Laza Kostić”, a umesto njega dužnost direktora šest meseci će vršiti Srđan Aleksić.


Podsetimo, polemika u skupštini Sombora traje i zbog bespravne smene bivšeg predsednika skupštine Siniše Lazića, čiju nezakonitost je potvrdilo i  Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i zatražilo poništavanje akta o smeni. Skupština Sombora ima rok od mesec dana da donese zakonski ispravnu odluku, na šta je ukazao aktuelni predsednik skupštine Borislav Staničkov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina