Bela Crkva: Vaspitač pod istragom zbog uznemiravanja štićenice

Vaspitač Doma za decu i omladinu "Vera Radivojević" iz Bele Crkve nalazi se pod istragom zbog sumnje da je početkom meseca uznemiravao maloletnu štićenicu (14) ovog doma.
Vaspitač Doma za decu i omladinu "Vera Radivojević" iz Bele Crkve nalazi se pod istragom zbog sumnje da je početkom meseca uznemiravao maloletnu štićenicu (14) ovog doma.

Zamenica Pokrajinskog ombudsmana za zaštitu prava deteta Marija Kordić rekla je da će Dom za decu i omladinu pokrenuti postupak protiv ovog vaspitača.

- Upoznati smo sa slučajem, jer je lokalni Dom za decu i omladinu pravovremeno reagovao i njegovi predstavnici su sami obavestili sve nadležne institucije i organe i pokrenuli postupak po posebnom protokolu za zaštitu dece, koji predviđa formiranje internog i eksternog tima - rekla je Kordić.

Ona je istakla da Pokrajinski ombudsman, s obzirom na to da se radi o ustanovi u kojoj borave deca čiji su roditelji trajno ili privremeno lišeni starateljstva, ima pravo da pokrene postupak po sopstvenoj inicijativi, što će i učiniti.

Direktorka Doma za decu i omladinu u Beloj Crkvi Vesna Maršalkin rekla je da je u petak u ovoj instituciji bila inspekcija nadležnog pokrajinskog sekretarijata i Zavoda za socijalnu zaštitu.

- Trenutno mogu samo da kažem da je procedura u toku - navela je ona. Vaspitač je suspendovan sa posla do daljeg, a istragu o ovom slučaju vode i policija i nadležno tužilaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".