Zrenjanin: Reorganizacija javnog prevoza

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kritikovao je stanje u zrenjaninskom javnom prevozu i najavio reorganizaciju u ovoj oblasti.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kritikovao je stanje u zrenjaninskom javnom prevozu i najavio reorganizaciju u ovoj oblasti.

Janjić je istakao da nije zadovoljan kako javni prevoz funkcioniše u gradu, ali i u naseljenim mestima.

- Grad Zrenjanin nije mali grad. 125 hiljada stanovnika živi u gradu i u 22 naseljena mesta i to jeste razuđena teritorija i postoje problemi prilikom organizovanja prevoza , ali to nije opravdanje za ovako loš gradski i prigradski prevoz - rekao je novinarima Janjić. On je dodao da su stručne službe Gradske uprave dobile zadatak da naprave predlog reorganizovanja gradskog prevoza i najavio da će se rešenje znati krajem leta.

Na pitanje šta konkretno zamera aktuelnom prevozniku, zrenjaninski gradonačelnik je precizirao da se radi o nezadovoljavajućem kvalitetu vozila i učestalosti polazaka. Komentarišući mogućnost dogovora sa postojećim prevoznikom, Janjić je istakao da ne želi da favorizuje nikoga, ali da će koncepcija organizacije u ovoj oblasti ubuduće morati da bude drugačija.

Uslugu javnog prevoza u Zrenjaninu obavlja preduzeće "Net Bus", koje je ovaj posao preuzelo od "Autobanata" u stečaju. Prema finansijskom izveštaju o poslovanju, "Net Bus" je prošlu godinu završio sa gubitkom od preko 35 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.