Subotica: Neophodna sigurna kuća

Novi podaci Centra za socijalni rad u Subotici pokazuju da je povećano nasilje nad decom.
Novi podaci Centra za socijalni rad u Subotici pokazuju da je povećano nasilje nad decom.

U prvih šest meseci ove godine evidentirane su 23 žrtve nasilja, a prošle godine bilo je ukupno 60 evidentiranih žrtava nasilja. Od 23 žrtve, 20 su ženskog pola i to 17 odraslih i troje dece. U odnosu na prošlu godinu, povećano je nasilje prema deci.

- U protekla dva meseca u sigurne kuće po Vojvodini smeštene su dve majke i troje dece iz Subotice. Pošto u našem gradu ne postoji Sigurna kuća, lokalna samouprava preko Centra za socijalni rad jedan dan smeštaja nasilja plaća od 900 do 1.400 dinara, u zavisnosti od cenovnika sigurnih kuća - kaže direktorka Centra za socijalni rad Dijana Prčić.

Ona ističe da su sada žrtve snažnije i imaju više informacija, tako da znaju svoja prava, pa ipak često osećaju krivicu i stid.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina