Sombor: Odabrani svi pomoćnici gradonačelnika

Izborom Marte Horvat-Odri za pomoćnika gradonačelnika, popunjeno je svih pet mesta za tu poziciju koju predviđa Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut grada Sombora.
Izborom Marte Horvat-Odri za pomoćnika gradonačelnika, popunjeno je svih pet mesta za tu poziciju koju predviđa Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut grada Sombora.

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović imenovao je pre nekoliko dana Martu Horvat-Odri (DZVM) za pomoćnika gradonačelnika za međunarodnu saradnju. Ranije je imenovano i ostalih četvoro pomoćnika: Atila Pribila (SVM) za mesnu samoupravu, Dušan Jović ("Sombor za sve") za kulturu i informisanje, Zoran Glumac (SDPS) za urbanizam i zaštitu životne sredine i Milan Rakas (SPS) za ekonomski razvoj. Za vršenje određenih poslova gradonačelnik može postaviti i razrešiti pet pomoćnika koji imaju odgovarajući fakultet i drugo potrebno obrazovanje u odnosu na delokrug poslova, kao i najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Pomoćnici se mogu postaviti u sledećim oblastima: za ekonomski razvoj, za mesnu samoupravu, za informisanje, za poljoprivredu, za komunalne poslove, za urbanizam, za zaštitu životne sredine, za kulturu, za međunarodnu saradnju, za primarnu zdravstvenu zaštitu i za socijalnu zaštitu. Pomoćnici pokreću inicijative, predlažu projekte, sačinjavaju mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za razvoj u oblastima za koja su postavljeni, i vrše poslove utvrđene aktom o organizaciji Gradske uprave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina