Inđija: Posao za 150 ljudi u fabrici nudli

Za oko mesec i po dana počeće izgradnja indonežanskog postrojenja za proizvodnju nudli i instant supa u Inđiji.
Za oko mesec i po dana počeće izgradnja indonežanskog postrojenja za proizvodnju nudli i instant supa u Inđiji.

U toku su pripremne radnje za početak prvih radova a nedavno je završena i prilazna saobraćajnica prema pomenutoj parceli. Indonežani planiraju da prvi objekat od planirana četiri završe do proleća 2015. godine.

U proteklom periodu radilo se na prvim pripremama zemljišta na kojem će se graditi fabrika za proizvodnju nudli I instant supa. Izvršena su sva neophodna geomehanička merenja, to jest ispitivanja tla. Nakon toga usledila je i izgradnja prilazne saobraćajnice, koja je definisana ugovorom potpisanim još u novembru prošle godine kada su Indonežani kupili parcelu u severoistočnoj radnoj zoni.

Investitori iz Indonezije angažovani su na prikupljanju dozvola koje su preduslov za početak izgradnje objekta planiranog u okviru prve faze radova. Pre nešto manje od mesec dana oni su obišli parcelu na kojoj će se graditi fabrika iz koje će se njihovi proizvodi distribuirati na evropsko tržište. Radnu zonu tada je obišao i indonežanski ambasador u Srbiji, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Indonežanska fabrika prva je greenfield investicija koja će ove godine biti realizovana u Inđiji. Prva faza ili prvi objekat od ukupno četiri biće završen do proleća sledeće godine, a onda će posao u njoj naći do 150 ljudi. Nakon svih predviđenih faza kod indonežanskog investitora radiće ukupno 500 lica. Vrednost ove investicije je 11 miliona evra.

  • 07.07.2014 19:29
    dobre nudle, njam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina