Zrenjanin: Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

Crveni krst Zrenjanina uputio je 50 mališana iz socijalno ugroženih porodica na desetodnevni preventivni oporavak, na letovanje u Odmaralište Crvenog krsta Srbije "Krista Đorđević" u Baošiću.
Crveni krst Zrenjanina uputio je 50 mališana iz socijalno ugroženih porodica na desetodnevni preventivni oporavak, na letovanje u Odmaralište Crvenog krsta Srbije "Krista Đorđević" u Baošiću.

Deca će tamo boraviti od 8. do 17. jula. Pored volontera Crvenog krsta i sekretarke Aleksandre Tanasijević, decu su na put ispratili i član Gradskog veća Jožef Stojko i Zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, Mladen Vujin.

- U saradnji sa osnovnim školama u gradu i naseljenim mestima grada Zrenjanina, odabrano je pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica, a po posebnom zahtevu Crvenog krsta potreban uslov za odlazak na letovanje bio je da su vredni učenici i deca primerenog vladanja - kažu u Crvenom krstu.

Sredstva za letovanje obezbeđena su zahvaljujući Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, koje je potreban novac po osnovu načela oportuniteta usmerilo u Fond Crvenog krsta Zrenjanin namenjen za pomoć.

- Tokom prošle godine zahvaljujući ovim sredstvima, u Baošiću je boravilo petnaestoro dece, a posebno zadovoljstvo je to što smo ove godine u mogućnosti da obezbedimo boravak za čak 50 učenika. Deci će biti na raspolaganju plaža Odmarališta, uz stalni nadzor spasilaca, to jest volontera Crvenog krsta, i imaće obezbeđenu Školu plivanja. Osim uživanja u čarima mora i sunca, moći će da učestvuju u edukativnim, sportskim i kulturnim sadržajima - rekla je sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević.

Ona je dodala da će radionice različitog sadržaja organizovati mladi edukovani volonteri Crvenog krsta na teme: promocija humanih vrednosti, prva pomoć, realistički prikaz povreda, stop trgovini ljudima i ostale teme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".