Subotica: Pozorište nema građevinsku dozvolu

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je da je projektna dokumentacija potrebna za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta tek sad kompletirana, tako da se taj projekat može nastaviti za mesec dana.
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je da je projektna dokumentacija potrebna za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta tek sad kompletirana, tako da se taj projekat može nastaviti za mesec dana.

Ovi propusti govore o neozbiljnom pristupu jednom od najvažnijih pitanja proteklih godina, pa to pokazuje da centar grada stoji ruiniran uglavnom zbog političkih igara lokalnih vlasti. Gradonačelnik Maglai je razgovarao u Beogradu sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem o problemu subotičkog Narodnog pozorišta, dobivši obećanje da će se sa tim projektom nastaviti čim se isprave veliki propusti do kojih je došlo u nekoliko prethodnih godina.

- Projektna dokumentacija za pozorište je tek sad kompletirana, a Ministarstvo kulture već godinama nije imalo zvanične informacije koje su odluke donete, što govori da se ovaj projekat vodio po partijskim linijama - smatra gradonačelnik Maglai, a u vezi sa projektom koji bi trebalo da počne sledeće godine.

On je rekao da se nada da će za nekoliko dana stići odobrenje Fonda za kapitalne investicije za raspisivanje javnog tendera za stari deo, vrednosti 85 miliona dinara, pošto je kompletna dokumentacija završena.

- Razgovarali smo i o pozorištu i o nekim drugim projektima. Juče je bio i jedan sastanak u Ministarstvu kulture vezano upravo za to. Videla sam se sa Tasovcem i dogovor je da ćemo sledeće nedelje sesti i dogovoriti se kako ćemo to da regulišemo. Pronaći će se način, to je najvažnije. Za mene je bilo najvažnije da ministar kulture kaže da ćemo naći način - rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.