Kikinda: Bolnici više donacija

Lečenje pacijenata odvija se znatno brže i efikasnije zbog velikog broja donacija koje pristižu sa svih strana.
Lečenje pacijenata odvija se znatno brže i efikasnije zbog velikog broja donacija koje pristižu sa svih strana.

U poslednjih mesec dana, kompletno je opremljeno Dečje odeljenje, a u operacionu salu je stigao hirurški reflektor. Preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo obezbeđena su sredstva za Kardiološko odeljenje, kažu iz Opšte bolnice u Kikindi.

- Dobili smo osam novih monitora za Kardiološko odeljenje sa centralnom jedinicom. U planu je i kupovina ginekološke i ultrazvučne stolice, kao i CER sistem za digitalizaciju. Veliki problem bio je nabavka sredstava za kupovinu sanitetskog vozila. NIS-ovom donacijom prošle godine obezbeđeno je 2,2 miliona dinara, a bolnica je učestvovala sa 300 hiljada dinara. Tim sredstvima kupljeno je vozilo za prevoz putnika sa dijalize - rekao je direktor Opšte bolnice Milan Mitrić.

U zgradi nekadašnjeg Antiturbekuloznog dispanera biće otvoren Centar za mentalno zdravlje, a drugi projekat je jedinica za Palijativno zbrinjavanje - briga o pacijentima koji boluju od teških i neizlečivih bolesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".