Ruski Krstur: Međunarodni volonterski kamp od 14. do 27. jula

Međunarodni volonterski kamp "Summer in Ruski Krstur" održava se ove godine od 14. do 27. jula, sa namerom da se aktivno radi na uređenju ovog naselja, ali i steknu nova poznanstva.
Međunarodni volonterski kamp "Summer in Ruski Krstur" održava se ove godine od 14. do 27. jula, sa namerom da se aktivno radi na uređenju ovog naselja, ali i steknu nova poznanstva.

Ovo je jedan od 12 volonterskih kampova koji se ove godine održavaju u Srbiji, a okupiće volontere iz Srbije, ali i iz 10 drugih zemalja. Kamp traje dve nedelje, a prvih nekoliko dana će se raditi na uređenju terena - čišćenje lokalnog bazena na Velikom bačkom kanalu, uređivanje klackalica, tobogana, kao i iscrtavanje dečijih motiva u lokalnom obdaništu.

Lokalni kamp lider Ivan Kanjuh kaže da je ideja organizatora, Volonterskog centra Vojvodine, da lokalni volonteri iz Ruskog Krstura zajedno sa volonterima iz inostranstva i drugih mesta iz Srbije rade na uređenju naselja Ruski Krstur, kako bi to mesto bilo lepše, uređenije i obogaćeno sa još jednim kampom.

- Iz ličnog iskustva mogu reći da su kampovi zaista jedno jedinstveno i interesantno iskustvo, gde imate priliku da upoznate novu sredinu i nove ljude, a da pritom uradite nešto korisno za lokalnu zajednicu i njeno stanovništvo. U proseku se radi do četiri sata dnevno, ali je to opcionalno i zavisi od afiniteta volontera - kaže Ivan Kanjuh, dodajući da aktivnosti obuhvataju i slobodno vreme i zanimljive obilaske sela za volontere.

- Razne aktivnosti organizuju se svake godine: razgledanje sela na kočijama, plovidba kanalom malim brodićem ili čamcima, poseta lokalnom domu kulture i Nacionalnom savetu Rusina, kako bi se volonteri upoznali sa kulturom i tradicijom lokalnog stanovništva. Ovaj kamp je izuzetna prilika da se, zbog lošeg finansijskog stanja u kojima su mladi, organizuje dobra zabava i stekne mnogo novih poznanstava - kaže za 021.rs Ivan Kanjuh.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".