Pančevo: Bez bazena do sredine avgusta

Ovog leta Pančevci ne znaju da li će imati gde da se osveže tokom vrelih dana.
Ovog leta Pančevci ne znaju da li će imati gde da se osveže tokom vrelih dana.

U reci Tamiš je zabranjeno kupanje, a jedini bazen biće zatvoren još najmanje mesec dana. U požaru koji se dogodio još 15. maja na bazenu su izgorele električne instalacije i od tad u Pančevu ne radi zatvoreni bazen, a otvoreni zbog nedostatka novca neće se ni puniti vodom.

Za obnovu i pripremu oba bazena neophodno je obezbediti oko osam miliona dinara, ali lokalna samouprava uplatila je polovinu tog novca što će, kako kaže direktor JKP "Mladost" Milan Stanišić, biti dovoljno da se osposobi samo zatvoreni bazen.

- Od dana izbijanja požara do danas obezbedili smo brojne dozvole i polovinu novca za sanaciju štete. Sad možemo da raspišemo javne nabavke i najpovoljniji izvođač radova će nadam se završiti obnovu zatvorenog bazena do kraja jula. Za sanaciju otvorenog kupališta nije obezbeđen novac - kaže Stanišić.

Bazeni u Pančevu stari su više od 40 godina. Za to vreme skoro da ništa nije ulagano u njihovu obnovu. Pančevci će spas od vrelih letnjih dana morati da potraže u drugim gradovima i selima, a kako kažu, oni što nemaju novca za more, omiljene destinacije će im biti Kačarevo, Bela Crkva i Kovačica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina