Subotica: Nove autobuske stanice do kraja godine

Korisnici javnog prevoza u Subotici trebalo bi da dobiju do kraja godine novih 20 autobuskih stajališta, vrednih šest miliona dinara.
Korisnici javnog prevoza u Subotici trebalo bi da dobiju do kraja godine novih 20 autobuskih stajališta, vrednih šest miliona dinara.

Dotrajala stajališta biće zamenjena novim na deset lokacija u gradu i deset u prigradskim mesnim zajednicama. Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada" ovim potezom nastavlja program započet prošle godine, a koji se odnosi na obnovu postojećih autobuskih stajališta u gradu, kojih ima par stotina. Mnoga od njih su u takvom stanju da ne pružaju preterano veliku zaštitu od atmosferskih (ne)prilika, dok na pojedinim mestima gde autobusi kupe putnike ulogu stajališta tokom kiše preuzimaju lokalni haustori, pošto ih uopšte i nema.

Program postepene zamene autobuskih stajališta u Subotici započelo je prošle godine JP "Direkcija za izgradnju grada". Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća Jasmina Šečića, prošle godine uložena su tri miliona dinara u postavljanje deset novih stajališta, dok je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova na postavljanju novih 20 stajališta na teritoriji Subotice, vredna šest miliona dinara. On je dodao da se odabir lokacija za zamenu i postavljanje novih stajališta vrši sa javnim prevoznikom, a na osnovu broja putnika i dotrajalosti postojećih popularno nazvanih "pečurki".

Šečić kaže da Direkcija ima pozitivne povratne informacije o odnosu građana prema stajalištima postavljenim tokom prošle godine, da su sporadično registrovali narušavanje grafitima, te da će zbog toga u narednoj godini biti opredeljena određena sredstva za održavanje kako bi ta stajališta bila što dugotrajnija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.