Kikinda: Voda u bazenima zadovoljavajućeg kvaliteta

Na otvorenim bazenima Sportskog centra "Jezero" u Kikindi i Banatskom Velikom Selu od ove godine pojačana je kontrola vode za kupanje i čitavog prostora oko bazena.
Na otvorenim bazenima Sportskog centra "Jezero" u Kikindi i Banatskom Velikom Selu od ove godine pojačana je kontrola vode za kupanje i čitavog prostora oko bazena.

Čistoća, higijena i ispravnost vode na bazenima, koja se redovno ispituje je bezbedna, te nema bojazni za one koji dolaze na kupanje. Od ovog leta više je radnika koji se bave održavanjem higijena na samim bazenima i oko njega. Dva radnika zadužena su za plato oko samih bazena, a dva redara brinu o čistoći zelenih površina.

Poslepodne je služba pojačana sa četiri radnika na poslovima higijene, tvrdi direktor Sportskog centra "Jezero" Branislav Šorak. Specijalista higijene Zavoda za javno zdravlje dr Sanja Brusin Beloš dodaje da je voda na bazenima od kada su otvoreni kontrolisana 25 puta.

- Svi uzeti uzorci bili su mikrobiološki ispravni, a u bazenima u Kikindi svi uzorci bili su i hemijski ispravni. Na bazenima u Banatskom Velikom Selu imali smo dva uslovno neispravna uzorka zbog blago povećane ph vrednosti, što nije parametar koji bitno utiče na zdravlje ljudi – rekla je Sanja Brusin Beloš. U Dečjem dispanzeru najviše je obolelih od standardnih letnjih bolesti koje se manifestuju putem proliva, povraćanja i povišene telesne temperature.

- Gužvi nema i ovi simptomi su uobičajeni tokom leta. Podsećam roditelje da decu ne treba izlagati suncu u najtoplijem delu dana i da ih adekvatno oblače – kaže pedijatar Ana Abuhaija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.