Apatin: Regata u sredu stiže u Srbiju

Kajakaši i veslači 59. Dunavske regate uploviće u sredu, 23. jula u Srbiju, a prvi vojvođanski grad koji će ih ugostiti biće Apatin.
Kajakaši i veslači 59. Dunavske regate uploviće u sredu, 23. jula u Srbiju, a prvi vojvođanski grad koji će ih ugostiti biće Apatin.

Oko 120 kajakaša krenulo je 22. juna na put dug 2.500 kilometara, ka obali Crnog mora, a broji učesnike iz Srbije, podunavskih zemalja, SAD, Australije, pa čak i Izraela. Kajakaši će boraviti u 61 mestu duž Dunava, u osam zemalja.

- Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u prethodno određenim etapnim mestima. Kajakaši se, uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom, mogu priključiti ili isključiti gde žele, u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena. Za sada, ovoj velikoj družini nisu se priključile samo Moldavija i Ukrajina - kaže Dejan Jovanović iz Dunavske regate.

Pripreme za ulazak u Srbiju su pri kraju, a u sredu, 29. jula, Apatin će biti prvi, a vojvođanski grad koji će ugostiti 150 učesnika. Njima je obezbeđena najmodernija marina u Srbiji, gde će biti održan muzički i folklorni program. Potom će učesnici boraviti u Bačkoj Palanci, gde će pratiti otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku na mirnim vodama. U Čelarevu, kajakaši će posetiti čuveni muzej piva, a opština Stari Slankamen predstaviće svoje vinske, istorijske i zdravstvene potencijale. Regata napušta Srbiju 9. avgusta, kada ulazi u Bugarsku i nastavlja ka Crnom moru. Cilj bi trebalo da dostignu 2. septembra, napominje Jovanović.

- Ovogodišnja regata, pored sportsko-rekreativnog i turističkog cilja, ima i konkretnu akciju prikupljanja materijalne pomoći našem kajakašu, čija je kuća, zajedno sa celim Obrenovcem, stradala u poplavama - kaže Jovanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina