Kula: Tribina o prodaji vojvođanske zemlje

Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića održaće završnu tribinu u subotu 26. jula u Kuli, a u okviru akcije "Ne damo zemlju ispod žita".
Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića održaće završnu tribinu u subotu 26. jula u Kuli, a u okviru akcije "Ne damo zemlju ispod žita".

Tribina je posvećena "štetnoj i protivustavnoj" prodaji  zakupljivanju više od 10.000 hektara obradivog vojvođanskog zemljišta arapskoj firmi "Al Rafaved", bez uvida javnosti u sadržaj ugovora sa ulagačem. Na tribini će govoriti predsednik pokreta Saša Radulović, kao i predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača, Vladimir Vuksanović, Miodrag Pejin i Radomir Božović.

Pokret "Dosta je bilo" ovom tribinom završava akciju posete 13 gradova u Srbiji, na istu tematiku - prodaja zemljišta u Vojvodini. Gradovi do sada odrađeni su: Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Šabac, Kragujevac, Niš i Beograd. Akcija je, osim tribina i konferencija, uključivala i prikupljanje potpisa u okviru poeticije protiv prodaje zemljišta van javnog tendera. Prikupljanje potpisa seli se na internet stranicu.

Na tribini u Kuli biće najavljeni naredni koraci koje Pokret planira da preduzme, a to su podnošenje ustavne žalbe na kršenje Ustava, Zakona o privatizaciji i Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim pisma upozorenja Vladi, Ministarstvu privrede, Ministarstvu poljoprivrede i svim drugim nadležnim državnim organima, kao i moguće krivične prijave zbog "svesnog kršenja Ustava i zakona", navodi se u saopštenju.

  • 02.08.2014 12:59
    cudna zemlja
    Ako je ovo tacno za sta se bore ovi svi sto drze te silne tribine po gradovima onda je kriminalac premijer itd. i tada bi trebalo vec da je dignuta revolucija a ako nije tacno zasto nisu pohapseni??
    e podmukla drzavo u svakom smislu...
  • ZoranNS

    25.07.2014 20:12
    Ako SNS ovak nastavi hodaćemo po
    Ako SNS ovak nastavi hodaćemo po arapskoj zemlji, kupati u arapskoj Savi, samo nam plate i penzije neće biti arapske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina