Kikinda: Smanjenje plata u JP do 30 odsto

Veće opštine Kikinda predložilo je, usled lošeg stanja u budžetu, da se smanje plate u lokalnim javnim preduzećima do 30 odsto, kao i da se zabrani preuzimanje bilo kakvih novih obaveza svih budžetskih korisnika.
Veće opštine Kikinda predložilo je, usled lošeg stanja u budžetu, da se smanje plate u lokalnim javnim preduzećima do 30 odsto, kao i da se zabrani preuzimanje bilo kakvih novih obaveza svih budžetskih korisnika.

Opštinsko veće je razmatralo Informaciju o uvođenju vanrednih mera kod budžetskih korisnika, počev od avgusta.

Ta odluka podrazumeva smanjenje plata za 30 odsto u kikindskim javnim preduzećima "Direkcija za izgradnju grada", JKP "6. Oktobar", JP OSA i kikindskoj "Toplani", dok će u JP "Javna agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda" plate od avgusta biti niže za 20 odsto. Isplata minimalnih zarada najavljena je u javnim preduzećima "Gradsko zelenilo i pijaca", "Autoprevoz" i JP "Informativni centar Kikinda".

Takođe, zabranjuje se svim korisnicima budžeta opštine Kikinda preuzimanje bilo kakvih novih obaveza. U suprotnom, opština Kikinda će preduzeti adekvatne mere kojim će sankcionisati takvo ponašanje.

Članovi kikindske, lokalne Vlade usvojili su i informaciju o obustavi finansiranja dnevnica za službeno putovanje u zemlji i naknada troškova putovanja za dolazak i odlazak sa rada na teritoriji grada Kikinda.

Na 26. sednici Opštinskog veća donet je zaključak kojim se zadužuje predsednik opštine Kikinda da "u cilju sprovođenja postupka usklađivanja kolektivnih ugovora javnih preduzeća, javne agencije, javnih ustanova i Opštinske uprave sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama zakona o radu, otkaže sve kolektivne ugovore i u roku od 15 dana od dana podnošenja otkaza pokrene postupak pregovaranja radi zaključenja novih kolektivnih ugovora."

Tokom dana iz kikindskih javnih preduzeća bar zvaničnih informacija na ove odluke nije bilo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".