Pančevo: Pregovori sa "Lidlom" ne mogu da stanu

Kompanija "Lidl" i dalje je zainteresovana da izgradi supermarket u Pančevu, na uglu ulica Moše Pijade i Vojvođanskog bulevara, kod kružnog toka na Kotežu, kazao je pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžijevski.

Kompanija "Lidl" i dalje je zainteresovana da izgradi supermarket u Pančevu, na uglu ulica Moše Pijade i Vojvođanskog bulevara, kod kružnog toka na Kotežu, kazao je pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžijevski.

Pored toga, Bojadžijevski je rekao da Pančevo čekaju velike kapitalne investicije u fabrikama "južne zone", kao i izgradnja novog zatvora na Bavaništanskom putu, a Ministarstvo pravde dalo je i 100 miliona dinara za izgradnju kanalizacije duž ovog puta. "Lidl" je ozbiljno zainteresovan da dođe i i otvori svoj poslovni prostor u Pančevu, a posebno im je interesantna parcela između Koteža 1 i Koteža 2, rekao je Bojadžijevski navodeći da pregovori tek predstoje, ali da je uveren da sada više to ne može da stane.

- Imamo inicijativu za izmenu 'južne industrijske zone'. Najavljena je ogromna investicija od strane Republike Srbije u vezi sa izgradnjom fabrike polipropilena u okviru HIP Petrohemije. Takođe, imamo već sklopljen ugovor između Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva i Naftne industrije Srbije u vezi sa izmenom Plana generalne regulacije za 'južnu zonu' zbog izgradnje termoelektrane-toplane - rekao je Bojadžijevski.

On je istakao da ima još investicija koje su najavili veliki sistemi u Pančevu.

- Imamo investiciju koja je najavljena i sada se kreće u proceduru dobijanja građevinske dozvole. U pitanju je izgradnja zatvora na Bavaništanskom putu. Reklo bi se da to nije neka preterana investicija od koje će Grad imati neki benefit. Sa druge strane, ja mislim da će Grad imati benefit od izmeštanja zatvora iz centra na obod grada - dodao je Bojadžijevski. Pri tome je, rekao je Bojadžijevski, sklopljen i memorandum između Grada Pančeva i Ministarstva pravde kojim se Ministarstvo pravde obavezuje da u iznosu od 100 miliona dinara izvede kanalizacionu mrežu duž celog Bavaništanskog puta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".