Vršac: Moguće produženje radnog vremena ugostitelja

Skupština Opštine Vršac će na zasedanju 1. avgusta razmatrati predlog Opštinskog veća da se tokom leta promeni radno vremene ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara za zabavu.
Skupština Opštine Vršac će na zasedanju 1. avgusta razmatrati predlog Opštinskog veća da se tokom leta promeni radno vremene ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara za zabavu.

Očekuje se da će stabilna vladajuća većina usvojiti ovu odluku.  Članom 9 sadašnje Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara za zabavu bilo je definisano da se muzički program i emitovanje muzike iz muzičkih uređaja u letnjim baštama mogu izvoditi samo do 24 časa, a da se posle tog vremena muzički program može izvoditi samo u zatvorenom prostoru do jedan sat posle ponoći.

U praksi, konstatovalo je Opštinsko veće, ovaj član odluke nije sprovođem i nije mogao biti kontrolisan. Zbog poboljšanja turističke ponude grada u toku letnje sezone i sprečavanja pojave odlaska velikog broja mladih u susedne opštine u večernje izlaske, radno vreme u toku letnjeg perioda produženo je subotom do dva časa posle ponoći, do kraja avgusta. Ali, Opštinsko veće, na osnovu prijava PS Vršac i Komunalne inspekcije o narušavanju javnog reda i mira i ugrožavanju bezbednosti i spokojstva građana može da ograniči rad pojedinih ugostiteljskih objekata do 24 časa.

Za one koji se ne pridržavaju ove Odluke, određene su novčane kazne od 40.000 do 500.000 dinara.

  • zdravko colic

    29.07.2014 18:38
    si pasaran
    dakako, omladina treba biti oterana sa ulice posle 12 da mogu komforno da duvaju i igraju fifu. dobrodosli u vrsac, grad penzionera i male dece.
  • nevidljivi lala

    29.07.2014 16:02
    no pasaran
    no pasaran - ne treba produzavati nocni rad ugostitelja.Trebamo omladinu vratiti prvim vrednostima i ciljevima.no pasaran.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.