Pančevo: "Zagađeni načisto" padali u nesvest

Neformalna grupa organizovana preko Fejsbuka "Zagađeni načisto - Pančevci protiv zagađenja" posle meseca dana pojavila se ponovo, i to tačno u podne.
Neformalna grupa organizovana preko Fejsbuka "Zagađeni načisto - Pančevci protiv zagađenja" posle meseca dana pojavila se ponovo, i to tačno u podne.

Umesto sirena, sada su nenajavljeno upali u Gradski uslužni centar. I dok je jedan deo aktivista odglumio padanje u nesvest, drugi deo grupe ih je iznosio napolje, šaljući na taj način poruku da su Pančevci ugroženi zbog zagađanja. Podelili su letke i ponovili da traže odgovrnost nadležnih. Najpre je oko 5 građana, koji su se priključili pozivu sa Fejsbuka, u Uslužnom centru izvelo performans padanja u nesvest, posle čega su im organizatori iz grupe "Zagađeni načisto" sa gas maskama priskočili u pomoć i izneli ih. Prisutnim grđanima podelili su letke na kojima je pisalo "Zagađujem, uznemiravam javnost zato što sam zagađen načisto".

Izjave nisu davali, ali su objasnili da je ovo još jedna akcija kojom žele da skrenu pažnju nadležnih i javnosti na zagađenje u Pančevu, tražeči da se nešto zbog tog i preduzme. Do pre mesec dana su u toku tri nedelje, svake srede, ispred zgrade Skupštine Grada puštali sirene. Zahtevi su, kažu isti: utvrditi ko je za šta odgovoran i šta je čija nadležnost između nivoa vlasti, agencija, ministarstava, tužilaštva i sudsko procesuiranje odgovornih za zagađenje. "Zagađeni načisto" zahtevaju i novčano kažnjavanje odgovornih, kao i njihovo novčano kažanjavanje, otvaranje Fonda za građane i zaposlene koji su oboleli od posledica zagađenja i formiranje posebnog Ministarstva za zaštitu životne sredine, čije bi sedište bilo u Pančevu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina